Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank ondertekent VN-gedragsnormen tegen discriminatie van LHBTI’ers

De Volksbank heeft het United Nations Standards of Conduct for Tackling Discrimination against LGBTI people ondertekend: een set van vijf gedragsnormen waarmee het bedrijfsleven actief bijdraagt aan de bestrijding van discriminatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Dit maakt de bank vandaag bekend, voorafgaand aan de Pride Amsterdam week.

500 regenboogvlag 10000

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (United Nations Human Rights Council, UNHRC) introduceerde vijf gedragsnormen om het bedrijfsleven te ondersteunen bij de bestrijding van discriminatie van LHBTI’ers. Deze gedragscode uit 2017 bouwt voort op de Principes voor Bedrijfsleven en Mensenrechten van de Verenigde Naties (VN) en weerspiegelen de input van honderden bedrijven in verschillende sectoren.

De Volksbank vindt dat er geen ruimte is voor racisme en discriminatie in onze samenleving. Het ondertekenen van de Standards of Conduct past daar goed bij. Initiatiefnemer voor de ondertekening was ASN Bank, die samen met SNS, BLG Wonen en RegioBank onderdeel uitmaakt van de Volksbank. Zo werken de bankmerken van de Volksbank samen aan de belofte “beter voor elkaar”.

Irina van der Sluijs, senior adviseur mensenrechten bij ASN Bank (onderdeel van de Volksbank): “Volgens het UNHCR lijken Nederlanders LHBTI’ers te accepteren mits die niet teveel afwijken van het gangbare beeld van mannen en vrouwen. Zichtbaar jezelf zijn, heeft dus risico’s. Met het ondertekenen van de Standards of Conduct willen wij een duidelijk signaal afgeven dat iedereen die bij de Volksbank werkt zich daar thuis kan voelen.”

Deel dit artikel

Actueel