Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Roland Boekhout benoemd tot CEO van de Volksbank

Op voordracht van de Raad van Commissarissen heeft aandeelhouder NLFI per 22 mei 2024 Roland Boekhout, die de functie van Chief Executive Officer (CEO) gaat vervullen, benoemd als lid van de Executive Board van de Volksbank. Roland volgt Martijn Gribnau op die in december 2023 aangaf af te zien van een tweede benoemingstermijn als CEO. De ondernemingsraad heeft advies uitgebracht en steunt de benoeming. De benoeming is goedgekeurd door de Europese Centrale Bank. De benoemingstermijn loopt tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2028.

500 hl 150524 249 5 extern liggend banner newsroom1 10000

Roland Boekhout heeft ruim 30 jaar internationale ervaring in de bancaire sector, in zowel de particuliere als zakelijke markt. Hij bekleedde diverse commerciële en bestuurlijke functies bij ING Groep en Commerzbank. Roland was van 2010 tot 2017 CEO van ING Duitsland. Daarvoor was hij CEO van ING Commercial Banking Central and Eastern Europe. In 2017 trad hij toe tot de Management Board Banking van ING Groep en was hij verantwoordelijk voor de bancaire activiteiten in de Benelux. Na zijn vertrek bij ING Groep werd hij in 2020 lid van de Board of Managing Directors bij Commerzbank en was hij wereldwijd verantwoordelijk voor corporate clients. Tot voor kort was Roland als adviseur verbonden aan McKinsey, één van de grootste strategie adviesbureaus wereldwijd.

Gerard van Olphen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Volksbank: “Wij zijn blij om een ervaren allround bankier als Roland bij de Volksbank te verwelkomen, tegen de achtergrond van de huidige geopolitieke spanningen, snelle technologische ontwikkelingen en veranderende economische omstandigheden die impact hebben op de bedrijfsvoering van de bank. Roland beschikt over uitgebreide ervaring in de financiële sector. Hij staat bekend als een verbindende en inspirerende leider met sterke klantfocus en ruime kennis van en ervaring met het aansturen van complexe (digitale) verandertrajecten in een gereguleerde omgeving. De ingezette initiatieven om onze operationele bedrijfsvoering te verbeteren, met name op het gebied van klantintegriteit, regelgeving en ons IT fundament, hebben hoge prioriteit. Ik ben ervan overtuigd dat Roland met zijn achtergrond bij uitstek geschikt is om de transitie naar een toekomstbestendige bank verder vorm te geven.”

Roland Boekhout: “Ik ben vereerd met het vertrouwen dat de aandeelhouder en Raad van Commissarissen in mij stellen om leiding te geven aan deze mooie bank. Ik zie er naar uit om de schouders eronder te zetten en samen met alle collega’s een bijdrage te leveren aan een stabiele en duurzame toekomst van de Volksbank waarmee we een positieve impact realiseren voor zowel klanten, maatschappij, medewerkers als de aandeelhouder.“

Samenstelling Executive Committee
Het Executive Committee van de Volksbank bestaat per 22 mei 2024 uit zeven leden. Roland Boekhout (CEO), André Haag (CFO), Saskia Hoskens (CRO) en Marinka van der Meer (CCO) zijn de statutaire leden. Daarnaast hebben drie niet-statutaire leden zitting in het Executive Committee: Jacqueline Touw-Conradi (CPOO), Michel Ruijterman (CIO) en een CFCO (nog in te vullen).

Deel dit artikel

Actueel