Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Green Bonds

De Volksbank wil een relevante en positieve bijdrage leveren aan de maatschappij met een focus op financiële weerbaarheid en duurzaamheid. Met de uitgifte van Green Bonds wil de Volksbank een nieuw element aan haar waardeketen toevoegen.

Disclaimer

De informatie die is opgenomen op deze website en/of is opgenomen in documenten die toegankelijk en/of te downloaden zijn op deze website vormt geen aanbod of uitnodiging om effecten te kopen of daarvoor in te schrijven of een aanbod om effecten of enige andere instrumenten, producten of diensten te verkopen in de Verenigde Staten van Amerika of in enige andere jurisdictie of omstandigheid waar een dergelijk aanbod of uitnodiging niet is toegestaan of wettelijk verboden is. Gebruikers van deze website zijn gehouden zichzelf te informeren over dergelijke restricties en zich daaraan te houden.

De informatie die is opgenomen op deze website en/of is opgenomen in documenten die toegankelijk en/of te downloaden zijn op deze website vormt geen beleggingsadvies.

Ik heb de hierboven genoemde beperkingen gelezen en begrepen en ik zal me hier aan houden.

Terug naar home

Verantwoordelijkheid voor de maatschappij

We willen een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Vanuit onze kernactiviteiten hypotheken, sparen en betalen kunnen we een aanzienlijke positieve invloed hebben op de duurzaamheid in onze keten en de financiële weerbaarheid van klanten. Onze ambitie hebben we meetbaar gemaakt door middel van doelstellingen voor een klimaatneutrale balans van 45% in 2020, en 100% in 2030, en een doelstelling op het gebied van financiële weerbaarheid.

Onze jarenlange inzet voor duurzaamheid wordt erkend door onafhankelijke sustainability rating agencies, die onze duurzaamheidprestaties jaarlijks toetsen. Volgens diverse sustainability rating agencies heeft de Volksbank een leidende positie in environmental, social en governance vraagstukken.


Green Bonds

Het Green Bond Framework is opgesteld overeenkomstig met de ICMA Green Bond Principles (GBP). Het Green Bond Framework is extern getoetst door ISS Corporate Solutions (ICS), een sustainability rating agency. De toetsing is gebaseerd op kwaliteit, duurzaamheid en transparantie, overeenkomstig met de GBP. Tevens is de Volksbank een member van de Green Bond Principles.

In september 2019 heeft de Volksbank haar eerste ‘green senior preferred bond’ uitgegeven met een omvang van € 500 miljoen. Deze uitgifte is beloond met de Green Bond Award of the Year door Environmental Finance.

Green bonds logos
Over de Volksbank