De Volksbank logo de volksbank

Maatschappelijke impact

Beter voor elkaar

Bankieren gaat over meer dan geld alleen. Het is een manier om van waarde te zijn. Niet alleen voor de eigen organisatie en medewerkers, onze eigen klanten of onze aandeelhouder, maar voor de hele maatschappij. Dat doen we vanuit de gezamenlijke kracht van onze vier bankmerken: SNS, ASN Bank, Regiobank en BLG Wonen. Samen brengen we vanuit onze belofte ‘beter voor elkaar’ heel Nederland verder. We heten niet voor niets de Volksbank.

Brede maatschappelijke impact

We willen een zo breed mogelijke bijdrage aan de maatschappij leveren. Dat doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door de klanten van onze bankmerken te trainen om cyberweerbaar te worden. Door ons hard te maken voor vrijwilligerswerk, in samenwerking met NLvoorelkaar. Of door ons in te zetten voor de financiële gezondheid van onze klanten. Maar we doen meer.

Zo maken we impact

Lees alles over onze visie op duurzaamheid

Mensen maken maatschappelijke impact

Bij de Volksbank draait het niet alleen om geld, maar ook om een beter Nederland. Daarom zetten onze medewerkers zich in om klanten te helpen met hun geldzaken. Zeker als het even tegenzit. Zo maken we samen met onze merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen maatschappelijke impact en brengen we vanuit onze belofte 'beter voor elkaar' heel Nederland verder. We heten niet voor niets de Volksbank. ​

Een baan met The Boost

Eveline deed als coach mee aan The Boost: "Ik vind het heel mooi om anderen te kunnen helpen."

Bijzonder klantbezoek van Bijzonder Beheer

"Hoe gaat het met je?" Met deze vraag brak Desmond Geurtsen het ijs, toen hij bij een klant met een betalingsachterstand voor de deur stond.

Meer dan een bankrekening

Monique hielp Henry uit Gambia aan een rekening. Hoe zoiets kleins zo'n grote impact kan hebben, vertellen ze samen.

De vele kanten van verantwoord bankieren

We willen een zo breed mogelijke bijdrage aan de maatschappij leveren. Dat verantwoordelijkheidsgevoel zie je terug in veel facetten van onze organisatie.

Leiderschap️

Bankieren met de menselijke maat begint bij onze visie en de strategische keuzes die we maken.

Lees onze publicaties

Organisatie️

Wat je zegt ben je zelf. Dus passen we waar we voor staan natuurlijk ook toe in onze eigen organisatie.

Lees onze publicaties

Data en Privacy️

‘Jouw gegevens, jij bepaalt!’ Klanten van onze bankmerken hebben zelf de regie over hun gegevens – een van onze manieren om het belang van privacy te onderstrepen.

Lees onze publicaties

Innovatie️

Vernieuwende manieren van denken en werken, maar alleen als ze mensen écht verder helpen.

Lees onze publicaties