De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank hoofdsponsor VIRTUe: de toekomst van duurzaam wonen verkend

De Volksbank is een van de hoofdsponsors van VIRTUe. Met dit initiatief van studenten van de TU Eindhoven krijgen wij de kans om een bijdrage te leveren aan twee belangrijke pijlers binnen onze visie: het klimaat en toegankelijk wonen.

Met hun Ripple concept doen de studenten dit jaar mee met de Solar Decathlon, een wereldwijde wedstrijd om het meest duurzame huis ter wereld te bouwen. Hun concept gaat verder dan alleen het door hun ontworpen en gebouwde huis, maar heeft als doel een “rimpeling van invloed" te creëren rondom duurzaamheid en de gebouwde omgeving.

Het partnerschap helpt ons om nieuwe ontwikkelingen en innovaties te stimuleren, duurzaamheid in de sector aan te jagen en deze toegankelijker te maken. Om het belang van VIRTUe en duurzaam wonen te benadrukken, maken wij een uitgebreide videoserie rondom dit prachtige initiatief. In ruim 20 interviews gaan we dieper in op wat duurzaam wonen inhoudt. En hoe kan VIRTUe bijdragen aan toekomstige ontwikkelingen? Wat kunnen banken doen om duurzaam wonen te stimuleren en hoe ziet de stad van de toekomst eruit?

De afleveringen van deze videoserie zijn de komende maanden te zien via de social media kanalen van de Volksbank. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hieronder de trailer.​

Deel dit artikel

Actueel