Duurzaamheid

ASN Bank: klimaatpositief in 2030

Als eerste bank ter wereld doelstelling aangepast naar klimaatpositief

Werken bij de Volksbank

Nieuwe cao 2018-2020

Een meerderheid van de leden van vakbonden De Unie en CNV Vakmensen heeft voor het eindbod van de Volksbank gestemd. De leden van FNV Finance stemden in meerderheid tegen. De nieuwe cao wordt daarom afgesloten met De Unie en CNV Vakmensen.

Financiele weerbaarheid

De Volksbank stopt met incassobureaus

De Volksbank is sinds januari 2017 gestopt met het uit handen geven van vorderingen van klanten aan incassobureaus. Vanaf december 2017 gaat de bank klanten van wie de vordering al in een eerder stadium is overgedragen aan een incassobureau actief terug halen. De bank brengt hiermee bankieren met de menselijke maat in de praktijk.

Onderzoek

Vertrouwensmonitor Banken 2017

Het consumentenvertrouwen in banken neemt licht toe. Dit blijkt uit de Vertrouwensmonitor Banken dat de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vandaag voor de derde keer presenteert. Het algemene vertrouwen in de sector steeg van een 2,8 (2016) naar 2,9 nu - op een schaal van vijf punten. Het onderzoek is gehouden door onderzoeksbureau GfK onder circa 23.000 consumenten.

Financiele weerbaarheid

Kinderen basisschool De Zon krijgen geldles

Op dinsdag 31 oktober draaide alles op basisschool De Zon in De Kwakel volledig om geld. Er stonden zelfs bankdirecteuren voor de klas. De school was namelijk het toneel van de tweede editie van de Eurowijsdag, een evenement dat Eurowijs jaarlijks organiseert om aandacht te vragen voor het belang van financiële educatie in het basisonderwijs.

Financieel

De Volksbank wint FD Henri Sijthoff-prijs 2017

In de categorie ‘niet beursgenoteerd’ heeft de Volksbank de FD Henri Sijthoff-prijs 2017 gewonnen. Deze wordt jaarlijks door Het Financieele Dagblad uitgereikt aan ondernemingen die zich gunstig onderscheiden door hun openbare informatie en financiële verslaggeving. De belangrijkste onderdelen die hiervoor worden beoordeeld zijn het jaarverslag en de verslaggeving via de websites. Ook worden tussentijdse rapportages, persberichten en presentaties in de beoordeling opgenomen.