Volksbank en ASN Bank op de bres voor klimaatdoelen 2030

Krachten bundelen voor een positieve impact op het klimaat. Met dat doel vertrekt een delegatie van maatschappelijke organisaties, financiële instellingen en energieleveranciers vandaag naar Spitsbergen. Directievoorzitter Arie Koornneef gaat mee namens ASN Bank en de Volksbank. Het doel van deze reis? Met deze brede vertegenwoordiging tot afspraken komen om sneller de Nederlandse klimaatdoelen voor 2030 te halen.

Onderzoek

Raad van Kinderen adviseert de Volksbank: ‘Misschien moeten jullie gewoon elke maand met kinderen praten!’

Het is woensdag 18 april, klokslag 10.15 uur. De Manifestzaal in Utrecht stroomt vol met collega’s en even later schuiven er speciale gasten aan; negentien hoogbegaafde leerlingen uit groep 5/6 van basisschool De Achtbaan in Utrecht maken hun opwachting voor een gesprek tussen de Raad van Kinderen en directeuren van de Volksbank. Het wordt een energieke ochtend, begeleid door Marloes van der Have. Zij is algemeen directeur van de Missing Chapter Foundation, de stichting die initiatiefnemer is van de Raad van Kinderen.

Overweegt u om naar een andere bank over te stappen?

De afgelopen dagen verhuisden veel klanten naar één van onze bankmerken. Overweegt u ook een overstap naar een bank die met de menselijke maat bankiert? Maak kennis met de merken van de Volksbank.

Financiele weerbaarheid

Waarom de rente op hypotheken weer stijgt terwijl de spaarrente stilstaat

De rente op hypotheken is de laatste tijd weer aan het stijgen terwijl de rente op spaarrekeningen onveranderlijk laag blijft. Waar komt die stijging dan vandaan? En is er nu wel of geen verband tussen die twee rentes? Irene Hsu, één van de collega’s die bepaalt hoe we onze hypotheken prijzen, legt het verband uit.

Financieel

Uitgifte van nieuwe obligatie van € 500 miljoen

De Volksbank heeft met succes een 10-jarige door hypotheken gedekte obligatie geplaatst voor € 500 miljoen onder het € 15 miljard Covered Bond-programma. De transactie volgde op een roadshow van 2 dagen met investeerders uit Nederland en Duitsland.

Duurzaamheid

Huizenbezitters positief tegenover verduurzamen woning

De Volksbank presenteert uitkomsten onderzoek duurzaam wonen