De Volksbank logo de volksbank

Duurzaam Wonen

Voor ons betekent duurzaam wonen, goed wonen. Nu én in de toekomst. Een belangrijk onderdeel van duurzaam wonen is groen wonen. Wonen met oog voor duurzaam materiaalgebruik en de energieprestaties van de woning. Wij geloven dat we hieraan een bijdrage kunnen leveren door te focussen op het verduurzamen van de woning- en bouwsector en op duurzame woonoplossingen voor particuliere woningeigenaren. Dit is het gezamenlijk vertrekpunt voor hypothecaire financieringen en dienstverlening aan de particuliere klanten van onze merken.

Klimaatneutraal in 2030

De Volksbank gaat voor een klimaatneutrale balans in 2030. Dit betekent dat wij de CO2-uitstoot van al onze activiteiten en financieringen tot onze uitstoot rekenen. Onze bankbalans bestaat grotendeels uit particuliere hypotheken. Wij zijn ons zeer bewust van de impact van het woongedrag van de klanten van onze merken op het klimaat en het milieu. De Volksbank wil daarom een bijdrage leveren aan duurzame woningen voor particuliere wooneigenaren door te sturen op het verminderen van de CO2-uitstoot van onze hypotheekportefeuille.

Lees hoe we dat doen.

Partnerships en initiatieven

Onze merken zijn altijd dichtbij om vragen over de hypotheek of energiebesparende maatregelen op een persoonlijke manier te beantwoorden. Dit doen wij graag in samenwerking met gerenommeerde partijen zoals Milieu Centraal, Natuur&Milieu en de Nationale Duurzame Huizen Route. Of via ons nieuwe platform Woningverbeteraars, waar je een persoonlijk stappenplan kunt maken voor je woning.

Duurzaam Wonen bij onze merken

Onze merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen staan klaar met advies en maatwerk voor al jouw vragen en wensen op het gebied van duurzaam wonen. Op hun websites vind je ook handige tips om te besparen op je energierekening.

Voordelen van Duurzaam Wonen

Duurzaam wonen in een energiezuinige woning heeft meerdere voordelen. Je woont comfortabel zonder tocht of koude voeten. Energiebesparing heeft ook een duidelijk financieel aspect: de energieprestatie van een woning, heeft direct invloed op de woonlasten van huishoudens. En vaak stijgt de waarde van je woning. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van CO2-uitstoot in Nederland. Maar we beseffen ons ook dat het een lastige opgave is vol keuzes. Lees hier hoe duurzaam wonen kan lonen.

Verder lezen over Duurzaam Wonen

Deel dit artikel