Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank
Zonnepanelen campagne header website

Duurzaam wonen is goed wonen

Duurzaam wonen

Voor ons betekent duurzaam wonen, goed wonen. Nu én in de toekomst. Een belangrijk onderdeel van duurzaam wonen is groen wonen. Wonen met oog voor duurzaam materiaalgebruik en de energieprestaties van de woning. Wij geloven dat we hieraan een bijdrage kunnen leveren door te focussen op het verduurzamen van de woning- en bouwsector en op duurzame woonoplossingen voor particuliere woningeigenaren. Dit is het gezamenlijk vertrekpunt voor hypothecaire financieringen en dienstverlening aan de particuliere klanten van onze merken.

De Volksbank wil een maximale bijdrage wil leveren om de mondiale temperatuurstijging onder de 1,5 graden te houden. Voor investeringen sluiten we bijvoorbeeld de fossiele sector uit, net andere CO2-intensieve sectoren. Als alternatief investeren we in alternatieven die een duurzame en koolstofarme economie mogelijk maken. Daarnaast zetten we ons in voor het verduurzamen van woningen. En geven we groene obligaties uit, die hun weg vinden naar projecten met een positieve invloed op het klimaat.

Biodiversiteit, klimaat en mensenrechten zijn de pijlers van ons duurzaamheidsbeleid. Lees hier (pdf) meer over ons biodiversiteitsbeleid.

Onze merken zijn altijd dichtbij om vragen over de hypotheek of energiebesparende maatregelen op een persoonlijke manier te beantwoorden. Ontdek hier hoe ze dat doen.

Hoe duurzaam wonen kan lonen

Duurzaam wonen in een energiezuinige woning heeft meerdere voordelen. Je woont comfortabel zonder tocht of koude voeten. Energiebesparing heeft ook een duidelijk financieel aspect: de energieprestatie van een woning, heeft direct invloed op de woonlasten van huishoudens. En vaak stijgt de waarde van je woning. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van CO2-uitstoot in Nederland.

VB 01219 900

Dichtbij en persoonlijk

Onze merken zijn altijd dichtbij om vragen over de hypotheek of energiebesparende maatregelen op een persoonlijke manier te beantwoorden. Dit doen wij graag in samenwerking met gerenommeerde partijen zoals Milieu Centraal, Natuur&Milieu en de Nationale Duurzame Huizen Route. Onze merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen staan klaar met advies en maatwerk voor al jouw vragen en wensen op het gebied van duurzaam wonen.

Ben je ondernemer en wil je je bedrijfspand verduurzamen? SNS en RegioBank helpen je graag met een stappenplan.

Ndhr duurzaam wonen web

Bekijk de voordelen van duurzaam wonen

Wat verstaan we onder duurzaam wonen? Wat komt kijken bij de aanleg van een groen dak of zonnepanelen? Wie kan mij adviseren?

Het belang van duurzaam advies

Rick rita landscape

Duurzaam wonen in 45 seconden

Directielid Jeroen Dijst legt uit

Van grijs naar groen met een groendak

Lucia en Wim leggen uit

Slider groendak

Duurzaam wonen, wat doe jij eraan?

Een belangrijk onderdeel van duurzaam wonen is groen wonen Om te ontdekken hoe Nederland hierover denkt, vragen we het de mensen op straat: duurzaam wonen, wat doe jij daaraan?

Vader kind

Bekijk ook

Deel dit artikel