De Volksbank logo de volksbank

Duurzaam wonen is goed wonen

Duurzaam wonen

Voor ons betekent duurzaam wonen, goed wonen. Nu én in de toekomst. Een belangrijk onderdeel van duurzaam wonen is groen wonen. Wonen met oog voor duurzaam materiaalgebruik en de energieprestaties van de woning. Wij geloven dat we hieraan een bijdrage kunnen leveren door te focussen op het verduurzamen van de woning- en bouwsector en op duurzame woonoplossingen voor particuliere woningeigenaren. Dit is het gezamenlijk vertrekpunt voor hypothecaire financieringen en dienstverlening aan de particuliere klanten van onze merken.

De Volksbank gaat voor een klimaatneutrale balans in 2030. Dit betekent dat wij de CO2-uitstoot van al onze activiteiten en financieringen tot onze uitstoot rekenen. Onze bankbalans bestaat grotendeels uit particuliere hypotheken. Wij zijn ons zeer bewust van de impact van het woongedrag van de klanten van onze merken op het klimaat en het milieu. De Volksbank wil daarom een bijdrage leveren aan duurzame woningen voor particuliere wooneigenaren door te sturen op het verminderen van de CO2-uitstoot van onze hypotheekportefeuille.

Een groendak is een fantastische plek voor bijen, vogels en vlinders. Én het zorgt voor verkoeling en wateropvang. Zet jij jouw dak ook in het groen? Samen met onze partners Het Groene Loket en Natuur & Milieu, hebben we een aantrekkelijke actie: tot en met 30 december 2022 krijg je 15% korting op een groendak.

De Volksbank en haar merken motiveren Nederlanders om van de zon te profiteren: via ons platform Woningverbeteraars laten we zien dat de keuze voor zonnepanelen een slimme investering kan zijn. Zeker met de hoge energieprijzen! Begin ook met het opwekken van je eigen energie en kijk op Woningverbeteraars voor alle handige informatie.

Kijk welke maatregelen bij jouw wensen passen

Verduurzaam je woning, doe de huisscan

Hoe duurzaam wonen kan lonen

Duurzaam wonen in een energiezuinige woning heeft meerdere voordelen. Je woont comfortabel zonder tocht of koude voeten. Energiebesparing heeft ook een duidelijk financieel aspect: de energieprestatie van een woning, heeft direct invloed op de woonlasten van huishoudens. En vaak stijgt de waarde van je woning. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van CO2-uitstoot in Nederland. Maar we beseffen ons ook dat het een lastige opgave is vol keuzes. Ga voor gratis advies naar het platform Woningverbeteraars. En lees ook hoe duurzaam wonen kan lonen.

Alle seinen staan op groen

Het terugdringen van onze CO2-uitstoot is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Als onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Banken voeren de banken campagne om Nederland te laten zien dat wij klaarstaan om daarbij te helpen. Onze boodschap? Alle seinen staan op groen. De kennis en mogelijkheden zijn er; dit is hét moment om je woning of bedrijf te verduurzamen. Beter voor de planeet en fijner voor jou! Want groener leven zorgt ook nog eens voor een lagere energierekening en meer comfort. Waar wacht je nog op? Onze merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen staan klaar met advies en maatwerk voor al jouw vragen en wensen op het gebied van duurzaam wonen.

Dichtbij en persoonlijk

Onze merken zijn altijd dichtbij om vragen over de hypotheek of energiebesparende maatregelen op een persoonlijke manier te beantwoorden. Dit doen wij graag in samenwerking met gerenommeerde partijen zoals Milieu Centraal, Natuur&Milieu en de Nationale Duurzame Huizen Route.

Ben je ondernemer en wil je je bedrijfspand verduurzamen? SNS en RegioBank helpen je graag met een stappenplan.

Bekijk de voordelen van duurzaam wonen

Wat verstaan we onder duurzaam wonen? Wat komt kijken bij de aanleg van een groen dak of zonnepanelen? Wie kan mij adviseren?

Het belang van duurzaam advies

Bekijk hoe je in 3 stappen zonnepanelen regelt

Duurzaam wonen in 45 seconden

Directielid Jeroen Dijst legt uit

Van grijs naar groen met een groendak

Lucia en Wim leggen uit

Duurzaam wonen, wat doe jij eraan?

Een belangrijk onderdeel van duurzaam wonen is groen wonen Om te ontdekken hoe Nederland hierover denkt, vragen we het de mensen op straat: duurzaam wonen, wat doe jij daaraan?

Bekijk ook

Deel dit artikel