De Volksbank logo de volksbank
Zonnepanelen campagne header website

Duurzaam wonen is goed wonen

Duurzaam wonen

Voor ons betekent duurzaam wonen, goed wonen. Nu én in de toekomst. Een belangrijk onderdeel van duurzaam wonen is groen wonen. Wonen met oog voor duurzaam materiaalgebruik en de energieprestaties van de woning. Wij geloven dat we hieraan een bijdrage kunnen leveren door te focussen op het verduurzamen van de woning- en bouwsector en op duurzame woonoplossingen voor particuliere woningeigenaren. Dit is het gezamenlijk vertrekpunt voor hypothecaire financieringen en dienstverlening aan de particuliere klanten van onze merken.

De Volksbank gaat voor een klimaatneutrale balans in 2030. Dit betekent dat wij de CO2-uitstoot van al onze activiteiten en financieringen tot onze uitstoot rekenen. Onze bankbalans bestaat grotendeels uit particuliere hypotheken. Wij zijn ons zeer bewust van de impact van het woongedrag van de klanten van onze merken op het klimaat en het milieu. De Volksbank wil daarom een bijdrage leveren aan duurzame woningen voor particuliere wooneigenaren door te sturen op het verminderen van de CO2-uitstoot van onze hypotheekportefeuille.

Biodiversiteit, klimaat en mensenrechten zijn de pijlers van ons duurzaamheidsbeleid. Lees hier (pdf) meer over ons biodiversiteitsbeleid.

Onze merken zijn altijd dichtbij om vragen over de hypotheek of energiebesparende maatregelen op een persoonlijke manier te beantwoorden. Ontdek hier hoe ze dat doen.

VB 01219 900

Hoe duurzaam wonen kan lonen

Duurzaam wonen in een energiezuinige woning heeft meerdere voordelen. Je woont comfortabel zonder tocht of koude voeten. Energiebesparing heeft ook een duidelijk financieel aspect: de energieprestatie van een woning, heeft direct invloed op de woonlasten van huishoudens. En vaak stijgt de waarde van je woning. Daarnaast lever je een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van CO2-uitstoot in Nederland.

Ndhr duurzaam wonen web

Dichtbij en persoonlijk

Onze merken zijn altijd dichtbij om vragen over de hypotheek of energiebesparende maatregelen op een persoonlijke manier te beantwoorden. Dit doen wij graag in samenwerking met gerenommeerde partijen zoals Milieu Centraal, Natuur&Milieu en de Nationale Duurzame Huizen Route. Onze merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen staan klaar met advies en maatwerk voor al jouw vragen en wensen op het gebied van duurzaam wonen.

Ben je ondernemer en wil je je bedrijfspand verduurzamen? SNS en RegioBank helpen je graag met een stappenplan.

Bekijk de voordelen van duurzaam wonen

Wat verstaan we onder duurzaam wonen? Wat komt kijken bij de aanleg van een groen dak of zonnepanelen? Wie kan mij adviseren?

Rick rita landscape

Het belang van duurzaam advies

Zonnepanelen campagne afbeelding website

Bekijk hoe je in 3 stappen zonnepanelen regelt

Duurzaam wonen in 45 seconden

Directielid Jeroen Dijst legt uit

Slider groendak

Van grijs naar groen met een groendak

Lucia en Wim leggen uit

Vader kind

Duurzaam wonen, wat doe jij eraan?

Een belangrijk onderdeel van duurzaam wonen is groen wonen Om te ontdekken hoe Nederland hierover denkt, vragen we het de mensen op straat: duurzaam wonen, wat doe jij daaraan?

Bekijk ook

Deel dit artikel