Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Voortgangsrapportage NLFI: meer tijd voor privatisering

De minister van Financiën heeft op 11 november een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met als onderwerp de nieuwe voortgangsrapportage van NLFI over de toekomst van de Volksbank. De belangrijkste conclusie: we krijgen meer tijd om ons klaar te maken voor privatisering. 

500 kapitaaluitkering kantoor utrecht website 2 10000

De brief van de minister en de rapportage van NLFI zijn te vinden op www.rijksoverheid.nl

De brief en de rapportage geven een helder beeld van onze voortgang en van de uitdagingen en doelen voor de komende periode. Net als alle banken in Nederland en Europa hebben we de komende jaren te maken met uitdagende marktomstandigheden. Vooral de aanhoudend historisch lage rente-omgeving maakt een privatisering in deze tijd complex.

Om die marktomstandigheden het hoofd te bieden, werken wij doorlopend aan verschillende initiatieven die verder bijdragen aan onze lange termijn waardecreatie. Onze missie bankieren met de menselijke maat is hierbij het vertrekpunt. Met NLFI en het Ministerie bekijken we welke privatiseringsvariant het beste aansluit bij onze missie en ons toekomstpotentieel. Vervolgens komt NLFI met een privatiseringsadvies. De minister neemt de uiteindelijke beslissing.

Voorgaande voortgangsrapportages NLFI (2016-2018)

Deel dit artikel

Actueel