De Volksbank logo de volksbank

Team de Volksbank wint Partnership Verkiezing met 'Samenlening'

Op vrijdag 21 april won een team van de Volksbank voor het tweede jaar op rij de finale van de Partnership verkiezing. Dit jaar deed het team van drie young professionals mee met een business case voor de ‘Samenlening’: een financiering speciaal voor wooncoöperaties.

500 partnershipverkiezingsamenlening2023 10000

Tijdens een spannende finale in Amsterdam presenteerden de verschillende genomineerde teams hun business cases voor een 150-koppig publiek, inclusief de jury. Naast de Volksbank deden TNO, PWC, ABN Amro, Centraal Beheer, Zilveren Kruis en Philips dit jaar mee.

De Volksbank mocht vrijdag twee van de drie prijzen in ontvangst nemen: de Best New Partnership Award én de Audience Award! De prijs bestaat uit een startkapitaal van 2.500 euro. Dat bedrag wordt gebruikt om de business case verder uit te werken.

Over de winnende business case
De Samenlening is een financiering speciaal voor wooncoöperaties. Waarom? Omdat het team van de Volksbank gelooft dat wooncoöperaties positieve impact hebben op het woningtekort, de hoge (huur)prijzen en individualisering in onze maatschappij. Wooncoöperaties bevorderen het betaalbaar wonen, omdat er geen winstoogmerk is. Daarnaast is er aandacht voor duurzaamheid. En omdat alle bewoners onderdeel zijn van de coöperatie, zijn zij gezamenlijk verantwoordelijk voor de buurt en de woningen. Door deze verantwoordelijkheid én de mogelijkheid om lokaal de focus te leggen op duurzaamheid en gemeenschappelijkheid, creëren we sociale cohesie. Zo draagt de Samenlening bij aan de belofte van de Volksbank en haar vier bankmerken: Beter voor elkaar.

Bekijk de case van de Volksbank op de website van De Partnership Verkiezing

Deel dit artikel

Actueel