De Volksbank logo de volksbank

RegioBank, ASN Bank en SNS in top Bankenmonitor van de Consumentenbond

Op 7 september heeft de Consumentenbond de resultaten van de Bankenmonitor 2020 gepubliceerd. Drie bankmerken van de Volksbank staan in de top vijf: RegioBank op de eerste plaats, ASN Bank op nummer twee en SNS op de vijfde positie. Een geweldige prestatie.

500 vb 00907 10000

De Bankenmonitor is een jaarlijks panelonderzoek van de Consumentenbond onder ruim 11.000 consumenten. Hierin wordt klanten gevraagd om een oordeel te geven over internetbankieren, de mobiel bankieren app, kosten, communicatie naar de klant en service van hun bank.

Met een 9,4 scoort RegioBank het beste op algemene tevredenheid. Vorig jaar stond RegioBank ook al bovenaan. ASN Bank krijgt een 9,2 en SNS een 8,2.

Naast de Bankenmonitor doet de Consumentenbond ook onderzoek naar de klantenservice van banken. Mystery-onderzoekers stelden telefonisch, per e-mail, chat en via Whatsapp verschillende vragen aan acht banken. SNS scoort in dit onderzoek het hoogst op de kwaliteit van antwoorden.

Martijn Gribnau, directievoorzitter de Volksbank: “Wat een mooie prestaties van RegioBank, ASN Bank en SNS. De Klant staat centraal, dat is de basis. RegioBank doet dit door zich in te zetten voor de leefbaarheid in de buurt, ASN Bank stimuleert duurzame vooruitgang en SNS vergroot de financiële weerbaarheid van mensen in Nederland. Ik heb veel waardering voor deze resultaten en felicitaties gaan uit naar de collega’s die deze mooie scores van de Consumentenbond mogelijk hebben gemaakt.”

Bekijk hier het artikel van de Consumentenbond

Deel dit artikel

Actueel