De Volksbank logo de volksbank

NIBC neemt SNS Securities over van SNS Bank

Klanten van NIBC en SNS Securities zullen profijt hebben van het gecombineerde productaanbod.

500 kapitaaluitkering kantoor utrecht website 10000

NIBC Bank N.V. (NIBC) en SNS Bank N.V. (SNS Bank) hebben overeenstemming bereikt over de overname van SNS Securities N.V. (SNS Securities). Met deze transactie breidt NIBC haar dienstverlening uit met kapitaalmarktoplossingen, obligatie- en aandelenbemiddeling, research en execution services voor zelfstandige vermogensbeheerders, van bedrijfsfinancieringen en principal investments tot de gecombineerde franchise. De toevoeging van de activiteiten van SNS Securities past in de strategie van NIBC om de bijzondere bank voor beslissende financiële momenten te worden en zal een impuls geven aan de groeiambities van NIBC in de markten en landen waarin het nu actief is.

Maurice Oostendorp, directievoorzitter van SNS Bank: “De overdracht past in de toekomstvisie van SNS Bank, waarin de bank zich wil gaan richten op het aanbieden van hypotheek-, betaal- en spaarproducten voor particulieren.”

Paulus de Wilt, CEO van NIBC: “Het voordeel voor onze klanten is groot. Zowel de klanten van NIBC als die van SNS Securities zullen profijt hebben van het elkaar aanvullende gecombineerde productaanbod. Onze klanten krijgen nu op het gebied van beleggingen een nog grotere keuze in bankoplossingen op maat. Dit is ongeëvenaard in de Nederlandse midcapmarkt. Verder zal Research onze sectorkennis nog verder verdiepen, waardoor wij voor middelgrote ondernemers de financiële partner van hun keuze worden. Beide organisaties sluiten qua omvang en markten zeer goed op elkaar aan, wat direct zal bijdragen aan de groei van NIBC. Wij heten onze 96 nieuwe collega’s in Amsterdam dan ook van harte welkom.”

Dirk Jan van der Hoeden, CEO van SNS Securities: “Wij menen in NIBC een partner met een duidelijke toegevoegde waarde te hebben gevonden die de belangen van onze klanten en medewerkers het best zal dienen. We gaan onverminderd door met het verlenen van onze diensten aan onder meer institutionele beleggers, bedrijven en zelfstandige vermogensbeheerders.”

De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 worden afgerond en is onder voorbehoud van goedkeuring van toezichthouders en ondernemingsraden. SNS Bank verwacht dat de verkoop een aanzienlijk boekverlies ten opzichte van de boekwaarde van SNS Securities zal opleveren, zoals gepubliceerd in het resultaat over het eerste halfjaar van 2015. Dit verlies wordt verantwoord in het resultaat van SNS Bank over 2015.

Deel dit artikel

Actueel