De Volksbank logo de volksbank

Negatieve rente op zakelijke rekeningen vanaf € 100.000

Vanaf 1 april 2021 brengen SNS, ASN Bank en RegioBank 0,5 % rente per jaar in rekening op de afzonderlijke zakelijke betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen over het deel van het saldo dat hoger is dan € 100.000. De grens was al eerder op € 250.000 gesteld. De kosten voor de bank als gevolg van de zeer lage en negatieve rentes in Europa maken dat de bankmerken van de Volksbank er niet aan ontkomen om de eerder aangekondigde grens van negatieve rente voor de zakelijke rekeningen verder te verlagen.

500 kapitaaluitkering kantoor utrecht website 10000

Noodzaak negatieve rente

Het verleggen van de grens voor negatieve rente is helaas noodzakelijk omdat in Europa al een tijd de rente zeer laag en negatief is. De Volksbank kan niet al het geld uitzetten via leningen, hypotheken of obligatiebeleggingen. Een deel moet verplicht gestald worden bij de Europese Centrale Bank (ECB). SNS, ASN Bank en RegioBank moeten aan hun verplichtingen kunnen voldoen als klanten geld willen opnemen, ook als heel veel klanten dat tegelijk zouden doen. Het stallen van dat geld bij de ECB kost banken 0,5% per jaar.

Een persoonlijke bank voor kleine bedrijven en zzp’ers

De bankmerken van de Volksbank zijn er voor de klein zakelijke markt. We staan dichtbij de ondernemers. We kennen ze goed en begrijpen daardoor de financiële behoeften die er zijn. Onze dienstverlening past bij kleine bedrijven en zzp’ers die zakelijk willen bankieren onder één dak. Spaarders die ook graag een brede relatie met onze bank willen, blijven van harte welkom.

Deel dit artikel

Actueel