De Volksbank logo de volksbank

Nasdaq Sustainable Bond Network verwelkomt de Volksbank

De Volksbank streeft naar een maatschappij waarin mensen in een gezond klimaat kunnen leven, wonen en werken. Dat nemen we heel letterlijk: we zetten alles op alles om in 2030 een 100% klimaatneutrale bank te zijn. Dat betekent dat we evenveel CO2 vermijden als uitstoten. Ambitieus, maar haalbaar. Door deel te nemen aan het Nasdaq Sustainable Bond Network worden wij in staat gesteld ons verhaal internationaal te delen en andere organisaties te inspireren ons te vergezellen op de reis naar klimaatneutraliteit.

500 devolksbank 20200914 10000

Sinds 2019 geeft de Volksbank ook groene obligaties uit, en dit jaar hebben wij zelfs de eerste groene Tier 2 van een Europese bank succesvol geplaatst. Hierdoor kunnen wij deelnemen aan het Nasdaq Sustainable Bond Network (NSBN).

Het NSBN ondersteunt het beleggingsproces voor duurzame obligaties door beleggers in staat te stellen gedetailleerde informatie te verzamelen voor due diligence, selectie en monitoring van beleggingen. NSBN toont alle documenten, gegevens en kwalitatieve informatie die door emittenten zijn ingediend op een voor iedereen toegankelijke website.

Lees meer over het Nasdaq Sustainable Bond Network

Bekijk wat we nog meer doen om in 2030 100% klimaatneutraal te zijn

Deel dit artikel

Actueel