De Volksbank logo de volksbank

Miljoenste leerling aan de slag met lesmateriaal van Eurowijs

Utrecht, 9 maart 2022 - Met financieel educatieprogramma Eurowijs helpt de Volksbank kinderen om slim om te gaan met geld. Deze maand viert Eurowijs een mijlpaal. Maar liefst 1 miljoen leerlingen in het basis, middelbaar en speciaal onderwijs maakten kennis met het lesmateriaal van Eurowijs. De miljoenste leerling zit op Jenaplanbasisschool Klavertje 4 in Oudewater. Om dit te vieren verraste Hilde Krens, initiatiefnemer van Eurowijs, de school met een taart. 

500 eurowijsbanner 10000

Hilde Krens (rechts) van Eurowijs overhandigt aan Madelon Nawijn, directeur van Jenaplanbasisschool Klavertje 4 in Oudewater, een feesttaart met als opschrift ‘1.000.000’. Foto: Evert Elzinga

Hilde Krens, die als Manager Financiële Educatie bij de Volksbank werkt, was blij weer even op deze school te zijn. “Bij de start van Eurowijs in 2013 was Klavertje 4 nauw betrokken bij het uitproberen van het lesmateriaal”, licht zij toe. “We zijn inmiddels bijna 10 jaar verder en hebben nu voor alle kinderen een hoogwaardig en populair lespakket. Zelfs voor kleuters. Lesmateriaal in de vorm van werkboekjes en placemats voor de leerlingen en een geldposter voor in de klas. Verder wordt de les verlevendigd met filmpjes op het digibord. Kinderen vinden de lessen vooral erg leuk en blijken er veel van op te steken.”

Met het lesmateriaal - dat alle scholen kosteloos kunnen bestellen - raakten honderdduizenden leerlingen vertrouwd met een heel serieus onderwerp: geld. Ook voor de leerlingen van Klavertje 4 was het feest. Zij kregen een vrolijke Eurowijs spaarpot. Bovendien organiseerde Eurowijs voor de gelegenheid een speciale gastles voor groep 4. Deze gastles werd zoals altijd verzorgd door medewerkers van de Volksbank.

Communicatiespecialist van de Volksbank, Marijne Joosten, geeft uitleg aan de leerlingen van Jenaplanbasisschool Klavertje 4 in Oudewater. Foto: Evert Elzinga

Volgens Hilde Krens voorzien de lessen en het lesmateriaal van Eurowijs in een duidelijke behoefte. “Door kinderen nu al te leren goed met geld om te gaan, verminderen we de kans op financiële problemen op latere leeftijd. Dat is een feit. Fijn is ook dat de leerkrachten onze lesmaterialen hoog waarderen waardoor deze enthousiast worden opgenomen in het lesprogramma.”

Leerlingen van de Jenaplanbasisschool Klavertje 4 in Oudewater doen enthousiast mee met de Eurowijs les door gastdocent Mirjam Korver van de Volksbank. Foto: Evert Elzinga

Yousif (10) maakte met plezier de opdracht. “Ik heb alle muntjes in de kluis geteld.” Foto: Evert Elzinga

Madeliene (9) vond vooral de verschillende munten leuk. “Ik moest kijken bij welke landen de euromunten hoorden.” Foto: Evert Elzinga

Hilde Krens is blij dat de lesprogramma’s van Eurowijs al zoveel kinderen hebben bereikt. “Maar het werk is nooit gedaan. Want elk jaar beginnen zo’n 150.000 kinderen op de basisschool. En op jonge leeftijd leren goed met geld om te gaan, scheelt later een hoop zorgen.”

Over Eurowijs en de Volksbank
Jaarlijks helpt de Volksbank ruim 200.000 kinderen om slim om te gaan met geld met gratis lesmateriaal van Eurowijs. Zo begint de bank al bij de kleinsten met het vergroten van financiële weerbaarheid. Financiële educatie zit niet standaard in het curriculum en daarom is de Volksbank eind 2015 gestart met het beschikbaar stellen van het gratis lesmateriaal. Inmiddels gebruiken meer dan 1 op de 3 basisscholen het lesmateriaal en geven Volksbank-medewerkers het hele jaar door honderden Eurowijs gastlessen op scholen.
Scholen en leerkrachten kunnen op www.eurowijs.nl kosteloos het lesmateriaal bestellen.

De Volksbank is de moederorganisatie achter SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen. Voor meer informatie: www.devolksbank.nl/eurowijs.

Deel dit artikel

Actueel