De Volksbank logo de volksbank

Kamerbrief met voortgangsrapportage NLFI en verkenning toekomstopties

De demissionair minister van Financiën heeft op 6 juli een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met als onderwerp de nieuwe voortgangsrapportage van NLFI en de verkenning van de toekomstopties van de Volksbank. De belangrijkste conclusie: we krijgen tijd voor een succesvolle uitvoering van onze nieuwe strategie 2021-2025 ‘beter voor elkaar - van belofte naar impact'.

500 kapitaaluitkering kantoor utrecht website 10000

De brief, de verkenning en de rapportage van NLFI zijn te vinden op de website van de Tweede Kamer

We verwelkomen de observaties en standpunten uit de voortgangsrapportage van NLFI en uit de verkenning van de toekomstopties door het Ministerie van Financiën. We onderkennen het belang dat hierin uitgesproken wordt voor de uitvoering van onze nieuwe strategie 2021-2025 ‘beter voor elkaar - van belofte naar impact’. De tijd die we hiervoor krijgen van onze aandeelhouder ervaren we als een belangrijke steun in de rug. We delen de overtuiging dat een succesvolle uitvoering bijdraagt aan het vergroten van de toekomstopties voor een verzelfstandiging waarbij ons maatschappelijk karakter en het vergroten van de diversiteit van het Nederlandse bankenlandschap gewaarborgd blijft.

De uitvoering van de nieuwe strategie is op dit moment onze grootste prioriteit. De Volksbank staat aan het begin van een volgende fase in haar ontwikkeling. Onze solide financiële positie, sterke maatschappelijke missie en hoge klanttevredenheid zijn een stevige basis voor uitvoering van onze nieuwe strategie voor de periode 2021-2025. Bij de presentatie van onze halfjaarcijfers over 2021 op 13 augustus rapporteren we over de voortgang en de eerste stappen die hierin gerealiseerd zijn.

Deel dit artikel

Actueel