De Volksbank logo de volksbank

Digitale identiteit: veilig en betrouwbaar zelf gegevens delen

Wij denken en doen mee in het programma Regie op Gegevens. Samen met de overheid, maatschappelijke partijen, bedrijven en start-ups. We werken aan een breed maatschappelijk gedragen oplossing die je helpt om al je data veilig en goed te beheren.

500 regie op gegevens innovatie website blog 10000

De Volksbank heeft samen met de start-up Schluss afgelopen jaar deelgenomen aan de hackathon van Regie op Gegevens in Den Haag. Daar hebben we de tweede prijs gewonnen voor het concept: wie voert er regie over jouw gegevens als jij dat (even) niet meer kan (bv: ongeval of overlijden).

De prijs was budget voor een pilot, waarin het concept wordt uitgewerkt tot een werkend prototype en wordt gevalideerd met gebruikers.

Voortgang pilot

Er zijn inmiddels 3 brainstorms geweest met de overheid, de Koninklijke Notariële Bond, banken en Schluss over hoe we dit concept stapsgewijs kunnen realiseren. Daaruit is een plan van aanpak gekomen voor het realiseren van een werkende proefopstelling op de DigiCampus van de overheid. In de tweede helft van dit jaar gaan we ermee aan de slag. En zullen we daar ook meer over vertellen.

Meer weten over Regie op Gegevens? Lees het blog van Peter Eikelboom, innovatiemanager digitale identiteit

Deel dit artikel

Actueel