De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank neemt kennis van uitkomst EU-brede Transparency Exercise 2020

De Volksbank N.V. heeft kennisgenomen van de mededelingen die de Europese Bankautoriteit (EBA) en de Europese Centrale Bank vandaag hebben gedaan ten aanzien van de informatie over de EU-brede Transparency Exercise 2020 en het voldoen aan het besluit van de Raad van Toezichthouders van de EBA.

500 kapitaaluitkering kantoor utrecht website 10000

Achtergrond EU-brede Transparency Exercise

De Raad van Toezichthouders van de EBA heeft de documentatie voor de EU-brede Transparency Exercise goedgekeurd, die sinds 2016 op jaarlijkse basis wordt uitgevoerd en tegelijk wordt gepubliceerd met het Risk Assessment Report (RAR). De jaarlijkse transparency exercise zal qua rapportagekader alleen op COREP/FINREP gegevens worden gebaseerd om een voldoende en passend niveau van informatie aan marktdeelnemers te waarborgen.

De templates werden centraal ingevuld door de EBA en daarna ter controle naar de banken en toezichthouders verzonden. De banken werden in de gelegenheid gesteld geconstateerde fouten te herstellen en de juiste gegevens via de reguliere rapportagekanalen opnieuw in te dienen, en om specifieke informatie toe te voegen indien dat nodig is om individuele gegevens verder te verduidelijken.

Deel dit artikel

Actueel