Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank neemt kennis van uitkomst EU-brede Transparency Exercise 2018

De Volksbank N.V. heeft kennis genomen van de mededelingen die de Europese Bankautoriteit (EBA) en de Europese Centrale Bank (ECB) vandaag hebben gedaan ten aanzien van de informatie over de EU-brede Transparency Exercise 2018 en het voldoen aan het besluit van de Raad van Toezicht van de EBA.

500 kapitaaluitkering kantoor utrecht website 2 10000

De uitkomst van de EU-brede transparency exercise zijn hier te downloaden.

Achtergrond EU-brede Transparency Exercise 2018

In de vergaderingen van februari en april 2018 heeft de Raad van Toezicht van de EBA de documentatie voor de EU-brede Transparency Exercise 2018 goedgekeurd. Vanaf 2016 wordt de exercitie op jaarlijkse basis uitgevoerd en op hetzelfde moment gepubliceerd als het Risk Assessment Report (RAR). De jaarlijkse transparency exercise zal qua rapportagekader alleen op COREP/FINREP gegevens worden gebaseerd om een voldoende en passend niveau van informatie aan marktdeelnemers te waarborgen.

De templates werden centraal ingevuld door de EBA en daarna ter controle naar de banken en toezichthouders verzonden. De banken werden in de gelegenheid gesteld geconstateerde fouten te herstellen en de juiste gegevens via de reguliere COREP/FINREP-rapportagekanalen opnieuw in te dienen.

Deel dit artikel

Actueel