De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank nam deel aan de SSM stresstest 2021

De Volksbank N.V. (de Volksbank) heeft deelgenomen aan de door de Europese Centrale Bank (ECB) uitgevoerde Single Supervisory Mechanism (SSM) stresstest 2021. De Volksbank neemt kennis van de mededeling die de ECB vandaag over de stresstest heeft gedaan en bevestigt de uitkomsten van deze exercitie.

500 banner 10000

De stresstest beoordeelde de weerbaarheid van Europese banken bij ongunstige marktontwikkelingen over een periode van drie jaar en is geen test waarvoor een bank kan slagen of zakken. De resultaten van deze stresstest zullen door de ECB worden gebruikt als input in het komende Supervisory Review and Evaluation Process (SREP).

Onder de aannames en methodologische beperkingen van het ongunstige scenario van de stresstest, zou de Tier 1- kernkapitaalratio van de Volksbank per ultimo 2023 uitkomen in de hoogste, door de ECB gehanteerde, range van ≥ 14%, en ruim boven onze SREP Tier 1-kernkapitaalratio vereiste van 9,41% blijven. Op 31 december 2020 bedroeg onze Tier 1-kernkapitaalratio 31,2%.

Meer informatie over de uitkomst van de SSM-stresstest van 2021 wordt door de ECB verstrekt op bankingsupervision.europa.eu.

Deel dit artikel

Actueel