De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank gaat totaalsaldo per klant hanteren voor berekening negatieve rente

500 kapitaaluitkering kantoor utrecht website 2 10000

Vanaf 1 april 2022 hanteren de merken van de Volksbank, SNS, ASN Bank en RegioBank, het totaalsaldo per klant als grens voor het in rekening brengen van negatieve rente. Dat gebeurt nu nog per rekening. Het totaalsaldo is de som van de tegoeden op betaal- en spaarrekeningen, en het gelddeel van beleggingsrekeningen per klant. Bij een en/of rekening telt het saldo per persoon voor een evenredig deel mee.

Is het totaalsaldo hoger dan € 100.000, dan brengen we 0,5% rente in rekening over het deel boven dat bedrag, dit is een variabel rentepercentage op jaarbasis. Dit geldt separaat per merk voor zowel onze particuliere als zakelijke klanten.

Geld dat is belegd en tegoeden op een termijndeposito vallen buiten de berekening van het totaalsaldo, evenals tegoeden op rekeningen die specifiek bedoeld zijn voor kinderen, jongeren en studenten.

Particuliere klanten ontvangen over het saldo tot en met € 25.000 per spaarrekening een variabele rente van 0,01% op jaarbasis. Meer informatie over rentetarieven en -wijzigingen is te vinden op de websites van onze merken.

Deel dit artikel

Actueel