Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank benoemt CTO en CIO in Executive Committee

UtrechtDe directie van de Volksbank N.V. (de Volksbank) benoemt Marjolein de Jongh en Michel Ruijterman als leden van het Executive Committee. Zij worden, met goedkeuring van de Raad van Commissarissen, respectievelijk benoemd als Chief Transformation Officer (CTO) en Chief Information Officer (CIO). De Ondernemingsraad heeft hierover advies uitgebracht en steunt de benoemingen.

500 kapitaaluitkering kantoor utrecht website 2 10000

Het Executive Committee start per 16 mei 2022 en heeft als doel het aanbrengen van focus en balans in de aansturing van de veranderende organisatie, zodat de Volksbank haar strategie ‘Beter voor elkaar – van belofte naar impact’ kan waarmaken.

Gerard van Olphen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Volksbank: ”Met de benoemingen en installatie van het Executive Committee beschikt de Volksbank over de slagvaardigheid en bestuurlijke uitvoeringskracht die nodig zijn voor een succesvolle realisatie van de strategie.”

Martijn Gribnau, CEO van de Volksbank: “Ik ben blij met de benoemingen van Marjolein en Michel en de start van het Executive Committee. Ik kijk uit naar de samenwerking met dit ervaren en getalenteerde team. Dit is cruciaal bij het waarmaken van onze ambities in deze uitdagende periode."

Samenstelling Executive Committee
Het Executive Committee bestaat uit zeven leden, de Chief Executive Officer (Martijn Gribnau), Chief Customer Officer (Marinka van der Meer), Chief Risk Officer (Jeroen Dijst) en de Chief Financial Officer, waarvoor het wervingsproces loopt. Naast voornoemde statutaire leden hebben drie niet-statutaire leden zitting in het Executive Committee. Behalve de functies van CTO (Marjolein de Jongh) en CIO (Michel Ruijterman), is er een vacature voor de functie van Chief People & Organisation Officer (CPOO). Ook hiervoor loopt het wervingsproces.

Biografieën Marjolein de Jongh en Michel Ruijterman
Marjolein de Jongh (48) was de afgelopen twee jaar als Managing Director Strategy & Transformation verbonden aan APG Groep NV. In haar loopbaan heeft Marjolein ruim 20 jaar ervaring met grote strategie- en verandertrajecten in de bancaire sector, onder andere bij HSBC, ING, Royal Bank of Scotland, KPMG en Standard Chartered Bank. Binnen het Executive Committee focust zij zich op de transformatie naar een meer wendbare en klantgerichte bank.

Michel Ruijterman (52) werkt sinds 2019 bij de Volksbank en is momenteel Expertise Lead Tech. Voordat Michel in dienst trad bij de Volksbank, bekleedde hij vergelijkbare functies bij Albert Heijn en Air France-KLM. Binnen het Executive Committee richt hij zich op de transformatie van de systemen, nodig om door te groeien als digitale, wendbare en omnichannel bank.

Deel dit artikel

Actueel