De Volksbank logo de volksbank

Aandeelhoudersvergadering van 21 april 2022

Op 21 april 2022 heeft de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVvA) van de Volksbank N.V. (de Volksbank) plaatsgevonden.

500 kapitaaluitkering kantoor utrecht website 2 10000

Naast de vaststelling van de jaarrekening over 2021 heeft NLFI tijdens de AVvA ingestemd met het voorstel van de Volksbank om een dividend van € 97 miljoen uit te keren ten laste van het resultaat over 2021.

Conform het rooster van aftreden, verstreek de benoemingstermijn van Marinka van der Meer (Chief Customer Officer) tijdens de vandaag gehouden AVvA. Tijdens de vergadering is Marinka herbenoemd voor een nieuwe termijn van vier jaar, tot de sluiting van de AVvA van 2026.

Tevens verstreek vandaag de benoemingstermijn voor twee leden van de Raad van Commissarissen, Aloys Kregting en Jos van Lange. Ook zij zijn herbenoemd voor een nieuwe termijn van vier jaar, tot de sluiting van de AVvA van 2026.

Met de herbenoeming van Marinka van der Meer blijft de samenstelling van de directie van de Volksbank ongewijzigd: Martijn Gribnau (Chief Executive Officer), Jeroen Dijst (Chief Risk Officer), Marinka van der Meer (Chief Customer Officer) en de Chief Financial Officer, waarvoor het wervingsproces loopt.

Op 16 mei 2022 start de Volksbank met het Executive Committee, hierin zullen naast bovengenoemde statutaire leden Marjolein de Jongh (Chief Transformation Officer) en Michel Ruijterman (Chief Information Officer) als niet-statutaire leden plaatsnemen. Er is een vacature voor de functie van Chief People & Organisation Officer (CPOO). Ook hiervoor loopt het wervingsproces.

De Raad van Commissarissen van de Volksbank blijft eveneens ongewijzigd: Gerard van Olphen (voorzitter), Jeanine Helthuis, Petra van Hoeken, Aloys Kregting en Jos van Lange.

Deel dit artikel

Actueel