De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank klimaatneutraal in 2030

Met onze vier merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS zetten wij ons in voor de hele Nederlandse samenleving. Dit doen wij onder andere met ons duurzaamheidsbeleid. We streven ernaar om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

De Volksbank is met recht een duurzame bank. Waar veel andere banken weliswaar klimaatneutraal zijn in hun bedrijfsvoering, gaat onze ambitie een stuk verder: we zetten alles op alles om in 2030 een 100% klimaatneutrale bank te zijn. Dat betekent dat we evenveel CO2 vermijden als uitstoten. Komend jaar staat de teller op 45%. En ASN Bank is als pionier op het gebied van duurzaam bankieren nu al volledig klimaatneutraal.

Om alle investeringen op de balans van de Volksbank volledig klimaatneutraal te maken, verlenen we alleen kredieten aan projecten en organisaties die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria. We beleggen alleen in obligaties van landen en organisaties die hieraan voldoen. Én we helpen Nederlanders met het verduurzamen van hun woning.

Hoe klimaatneutraal is Nederland eigenlijk? De video hierboven licht een tipje van de sluier. Hoe scoort de Volksbank op belangrijke duurzaamheidsthema’s? Hoe stimuleren we duurzaamheid in de financiële sector? En hoe zit het met onze eigen bedrijfsvoering? Hieronder zie je voorbeelden van waar wij ons hard voor maken als het gaat om een duurzame samenleving.

Omdat de impact van het woongedrag van onze klanten op het klimaat groot is, vinden we het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om hen te stimuleren hun woning energiezuinig te maken. Zo verduurzaamt de woningmarkt en komen wij een stap dichter bij het realiseren van onze doelstelling om in 2030 als Volksbank klimaatneutraal te zijn.

Hoe duurzaam wonen kan lonen

Lees verder

Deel dit artikel