Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Winnaars verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ bekend

Vrijdag, 20 november 2020, maakte de Nationale Duurzame Huizen Route bekend welke woningen in de prijzen zijn gevallen in de verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. De winnaar van de landelijke publieksprijs komt uit Paterswolde in de provincie Drenthe. De Volksbank is partner van de Nationale Duurzame Huizen Route, want voor ons betekent duurzaam wonen, goed wonen. Nu én in de toekomst.

Verkiezing duurzaamste huis website

Jury- en publieksverkiezing

De jury heeft de woningen beoordeeld aan de hand van diverse criteria zoals toekomstbestendigheid, gebruik van materialen, energieverbruik, creativiteit en comfort. Per categorie waren zeven genomineerden geselecteerd. In de deelnemende provincies Drenthe, Fryslân, Gelderland en Zeeland kon het publiek haar stem uitbrengen. Alle winnaars van de jury- en publieksverkiezing zijn te vinden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Nationaal Duurzaamheidscafé

Tijdens het Online Nationaal Duurzaamheidscafé op 27 november gaat presentatrice Hella van der Wijst in gesprek met de winnende huiseigenaren. Deze live-uitzending zal in het teken staan van duurzaam wonen: nu én in de toekomst. De uitzending start om 20.00 uur en is hier te bekijken.

Klimaatneutraal in 2030

De Volksbank streeft naar een volledig klimaatneutrale balans in 2030. Hoe we dit aanpakken, lees je hier. We willen dan ook een bijdrage leveren aan duurzame woningen voor particuliere wooneigenaren. Dit doen we als partner van de Nationale Duurzame Huizen Route, maar ook door te sturen op het verminderen van de CO2-uitstoot van onze hypotheekportefuille.

Winnaars Duurzaamste Huis 002
Compilatie van de jury- en publiekswinnaars
Linda van Dongen, strategisch marketeer duurzaamheid van de Volksbank, is jurylid in de verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. Lees haar blog over hoe duurzaam wonen kan lonen.

Deel dit artikel