De Volksbank logo de volksbank

Duurzaam wonen

Klimaatneutraal wonen vormt het speerpunt in onze duurzaamheidsambitie binnen ons manifest. Onze bankbalans bestaat grotendeels uit hypotheken, vandaar dat wij het als onze maatschappelijke taak zien hierin het verschil te maken en klanten te stimuleren hun woning energieneutraal te maken.


Onze bankbalans bestaat grotendeels uit (particuliere) hypotheken. Wij zijn ons bewust van de impact van het woongedrag op het klimaat en het milieu. De Volksbank wil daarom een bijdrage leveren aan duurzame woningen voor particuliere wooneigenaren. Vanuit ons manifest willen we gaan sturen op het verminderen van de CO2-uitstoot van onze hypotheekportefeuille en op het bevorderen van duurzaam wonen bij onze klanten.

Duurzaam woonvisie

De bankmerken van de Volksbank (SNS, BLG Wonen, RegioBank en de ASN Bank) hebben een gezamenlijke visie op duurzaam wonen geschreven. Dit beleidsstuk beschrijft hoe de merken een bijdrage willen leveren aan zowel sociaal als groen wonen in Nederland. De visie is het gezamenlijk vertrekpunt voor hypothecaire financieringen en dienstverlening aan onze particuliere klanten.

Deel dit artikel