Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Internationale erkenning voor onze eerste Green Bond

‘Green Bond of the year’ is de onderscheiding die de Volksbank deze week mocht ontvangen van Environmental Finance, een toonaangevend nieuwsplatform over duurzaam investeren. Een mooie bevestiging dat de uitgifte van Green Bonds naadloos aansluit bij onze ambitie om in 2030 een volledig klimaatneutrale balans te hebben. 

500 green bond 10000

De jury roemde de ‘carbon loss and profit’ methodiek die we in 2015 hebben ontwikkeld. ASN Bank nam daarop het initiatief tot de oprichting van het Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF) Nederland. Met deze methodiek kunnen financiële instellingen beter inschatten hoe financieringen en beleggingen bijdragen aan klimaatverandering. Kortom: wat de CO2-impact is van de financiële sector. PCAF heeft inmiddels wereldwijd navolging gekregen.

Sharon Bloemendal, Senior Associate funding en ESG-relaties bij de Volksbank, licht toe: ‘Alle senior obligaties van de Volksbank zullen in de toekomst in een groen format zijn. Ons uiteindelijke doel is dat in 2030, wanneer wij klimaatneutraal zijn, alle obligaties als groen, duurzaam of sociaal te classificeren zijn.’

Met de Green Bond (her)financieren we ‘groene’ bouwprojecten, zoals renovaties en nieuwbouw. De Green Bond is onderdeel van ons Green Bond Framework.

Verder lezen over Green Bonds

Deel dit artikel

Actueel