Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Eurowijsdag 2021: wethouder Anke Klein en Naomi van As openen samen ‘Schoolplein14’ van de Johan Cruyff Foundation

Leerlingen van Openbare Dalton Basisschool Puntenburg in Utrecht konden deze week niet wachten tot ze naar school konden: op maandag 11 oktober was het Eurowijsdag. Na een periode met corona beperkingen, konden we eindelijk weer gastlessen geven. Na afloop mochten leerlingen van groep 6, 7 en 8 vragen stellen aan directieleden Martijn Gribnau, Jeroen Dijst en Marinka van der Meer én aan oud hockey international en Eurowijs ambassadeur Naomi van As. De kinderen wilden bijvoorbeeld van hen weten hoeveel geld er in de wereld is, hoe je een bank berooft en hoeveel zakgeld ze vroeger zelf kregen. Wat de Eurowijsdag dit jaar extra bijzonder maakte, is dat er ook een splinternieuw ‘Schoolplein14’ van de Johan Cruyff Foundation officieel in gebruik werd genomen. Dit schoolplein is aangeboden door de Volksbank als organisator van Eurowijs. Wethouder Anke Klein opende het schoolplein, samen met Naomi van As.

Eurowijsdag 2021: wethouder Anke Klein en Naomi van As openen samen ‘Schoolplein14’ van de Johan Cruyff Foundation

Met het gratis lesmateriaal van Eurowijs leren elk jaar gemiddeld zo’n 200.000 kinderen goed met geld omgaan. Op de jaarlijkse Eurowijsdag spelen de kinderen de hoofdrol en kunnen ze directieleden en medewerkers van de Volksbank alles vragen over geld.

Anke Klein, wethouder financiën en onderwijs in Utrecht: “Ik ben heel blij dat Eurowijs en de Johan Cruyff Foundation de handen samen ineen hebben geslagen en dit prachtige schoolplein hebben gemaakt. Want hoe meer kinderen lekker buiten kunnen spelen, hoe beter ze binnen kunnen leren. ”

Charlotte Epskamp, directeur van ODBS Puntenburg: “De kinderen verheugden zich al weken op deze dag en ik ook. Het is belangrijk om kinderen van jongs af aan goed met geld te leren omgaan, dus de Eurowijs gastlessen zijn zeer welkom. En dan zijn we ook nog eens verwend met een prachtig cadeau: een Schoolplein14!“

Eurowijsdag 2021 Wethouder opening schoolplein
Wethouder Anke Klein opent Schoolplein 14 tijdens de Eurowijsdag
“Ik wilde dat het elke dag Eurowijsdag was!” Leerling van OBDS Puntenburg

Deel dit artikel