De Volksbank logo de volksbank

Sustainability Management Policy helpt met verdere integratie duurzaamheid binnen de Volksbank

Duurzaamheid is een sleutelbegrip in de strategie van de Volksbank. Een goed begrip van de betekenis van duurzaamheid is van groot belang, omdat wij onze zakelijke principes naleven zoals beschreven in ons manifest. De bank heeft een 'gedeelde waarde strategie' ontwikkeld waarin een optimale balans tussen relevante stakeholders wordt gezocht: klanten, medewerkers, aandeelhouders én de samenleving. Met andere woorden, 'geïntegreerd denken' is een leidend principe in het besluitvormingsproces. Bovendien draagt ​​een volledig geïntegreerde benadering van duurzaamheid bij aan een consistent beheer van de bedrijfsactiviteiten van de bank.

Cid4410 0805 4cdba706 750x500

Sustainability Management Policy
Het document Sustainability Management Policy (in Engels) beschrijft de governance van het duurzaamheidsbeleid. Dit document vormt de basis voor de verdere ontwikkeling van specifiek duurzaamheidsbeleid voor verschillende bedrijfsactiviteiten. Samen vormen ze het zogenaamde 'House of Policies Sustainability'. Het doel van dit document is om een ​​goed begrepen en geaccepteerd bestuur en definitie van duurzaamheid binnen de bank en voor haar stakeholders te hebben. De benadering van de bank met betrekking tot duurzaamheid omvat alle activiteiten van de bank.

Expertisecentrum Duurzaamheid

Het Expertisecentrum Duurzaamheid (ECD) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van duurzaamheidsbeleid en het monitoren van de implementatie van het beleid voor de gehele bank en haar merken. Hoewel ECD onderdeel is van ASN Bank, opereert de afdeling als centraal punt binnen de Volksbank.

De Volksbank en duurzaamheid
Sinds 2016 heeft de Volksbank besloten het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank te volgen. ASN Bank heeft een belangrijke rol als aanjager voor de financiële sector. Via de pijlers biodiversiteit, klimaat en mensenrechten probeert ASN Bank met verschillende samenwerkingsverbanden impact te maken.

Deel dit artikel