Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Platform OuderWijs officieel van start met de workshop ‘Financiële opvoeding in een digitale wereld’

Maandag, 30 oktober, is OuderWijs officieel van start gegaan. Het nieuwste initiatief van de Volksbank, dat ouders helpt bij de financiële opvoeding en bewustwording van hun kind. Speciaal voor deze gelegenheid vond op basisschool De Beiaard in Utrecht de workshop ‘Financiële opvoeding in een digitale wereld’ plaats.

500 ouderwijs workshop persbericht newsroom header 10000

De workshop is speciaal bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Ouders en opvoeders vergroten hiermee hun financiële kennis zodat ze kinderen beter kunnen begeleiden in de digitale belevingswereld. Onderwerpen die tijdens de workshop zoal aan de orde komen zijn: de snelle ontwikkelingen van betalingsmogelijkheden, gaming als bron van financiële verleidingen en gevaar, geldcriminaliteit en beïnvloeding door influencers en social media.

Werken aan een financieel sterkere samenleving
Het initiatief voor het platform OuderWijs ligt geheel bij de Volksbank en komt voort uit haar betrokkenheid bij het welzijn van de samenleving. Haar recente onderzoek ‘Leren omgaan met geld’ toont namelijk aan dat 96% van de ouders het zeer belangrijk vinden dat hun kind goed met geld kan omgaan. En dat – tegelijkertijd - ouders serieus worstelen met de financiële opvoeding van hun kinderen. Zij merken dat hun kinderen de waarde van geld niet of niet altijd goed begrijpen.

Voor de Volksbank is OuderWijs een logische uitbreiding van haar initiatief Eurowijs. Onder deze noemer biedt de Volksbank al tien jaar lang gratis lesmateriaal aan op scholen. Lesmateriaal dat inmiddels 1,5 miljoen kinderen heeft bereikt en ze leert goed met geld om te gaan. Om zo financiële problemen op latere leeftijd te voorkomen. Met het digitale platform OuderWijs wordt het positieve effect van geldlessen op school nog eens extra versterkt.

Hilde Krens, die als manager financiële educatie van de Volksbank direct betrokken is bij dit project: “De digitale omgeving van OuderWijs fungeert als online hulpmiddel voor ouders om hun financiële kennis op te frissen en up-to-date te blijven. Vooral in dit digitale tijdperk met alle financiële verleidingen, valkuilen en gevaren, verliezen ouders steeds meer grip. Wij stimuleren ouders om zichzelf te verdiepen in onderwerpen die voor hen misschien nog niet helemaal duidelijk zijn.”

Naast uitgebreide informatie over betalen, verleidingen en veiligheid staan er nuttige links op devolksbank.nl/ouderwijs die doorverwijzen naar andere, betrouwbare bronnen.


Fotografie: Evert Elzinga

Deel dit artikel

Actueel