Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Gerard van Olphen nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen van de Volksbank

Op voordracht van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Volksbank, heeft NLFI Gerard van Olphen per 13 augustus 2021 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Volksbank N.V. De benoeming van Gerard van Olphen is goedgekeurd door de toezichthouders en zijn benoemingstermijn loopt tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2025.

500 gerard van olphen rvc de volksbank 59908

Gerard van Olphen beschikt over brede bestuurlijke ervaring bij verschillende financiële instellingen die hun wortels hebben in de Nederlandse samenleving. Hij trad in het voorjaar van 2021 terug als bestuursvoorzitter van APG. Daarvoor was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van SNS REAAL, en na de splitsing was hij kortstondig bestuursvoorzitter van verzekeraar Vivat, destijds verworven door Anbang. Eerder in zijn loopbaan was hij CFRO en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, CEO van NIBC Asset Management en lid van de Raad van Bestuur van NIB Capital. In de periode van 1991 tot 2001 bekleedde hij diverse beleidsbepalende functies bij SNS REAAL, waaronder die van CEO bij REAAL.

Gerard van Olphen volgt Jan van Rutte op die op 11 maart 2021 bekendmaakte te zullen terugtreden als voorzitter van de RvC zodra zijn opvolger is benoemd.

De RvC bestaat momenteel uit Gerard van Olphen (voorzitter), Aloys Kregting en Jos van Lange. De RvC heeft momenteel nog twee vacatures, waarvoor de procedures lopen.

Deel dit artikel

Actueel