Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank rekent zakelijke klanten 0,5% kosten bij spaarsaldi boven 1 miljoen euro

De Volksbank gaat zakelijke klanten bij SNS, RegioBank en ASN Bank een half procent (0,5%) per jaar aan kosten in rekening brengen voor spaarsaldi boven 1 miljoen euro. Vanuit de Volksbank vinden wij het belangrijk dat ondernemers zakelijk kunnen blijven sparen om gezonde buffers op te bouwen voor hun bedrijf. Om die reden hebben wij besloten nu alleen kosten in rekening te gaan brengen voor spaarsaldi boven de drempel van €1.000.000.

500 nederlanders sparen miljarden meer in eerste maand van lockdown 10000

Ingangsdatum en berekenwijze
Vanaf 1 augustus 2020 bedragen de kosten 0,5% per jaar over het bedrag boven € 1.000.000. De kosten worden maandelijks, achteraf in rekening gebracht over het gemiddelde van de eindedagsaldi in die maand.

Achtergrond
Europa en dus ook Nederland heeft door het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) al lange tijd te maken met structureel zeer lage en negatieve rentes. Dit betekent onder andere dat de Volksbank zelf rente moet betalen over een deel van het spaargeld dat wij onderbrengen bij de Europese Centrale Bank (ECB). In dit kader zijn het Reglement Zakelijk Sparen en de Informatiewijzer Zakelijk Sparen aangepast. De Volksbank brengt hiermee de voorwaarden voor zakelijke klanten in lijn met de marktomstandigheden. De aanpassingen gelden per 1 augustus 2020.

Meer informatie vindt u op de websites van SNS, RegioBank en ASN Bank.

Deel dit artikel

Actueel