Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank creëert functie van Chief FEC Officer in Executive Committee

Per 1 november 2023 creëert de Volksbank in het Executive Committee de functie van Chief Financial Economic Crime Officer (CFECO). De CFECO wordt verantwoordelijk voor de invulling van de poortwachtersrol in het bestrijden van financiële criminaliteit. Met het creëren van deze functie versterkt de bank de borging van maatregelen op het gebied van Know Your Customer (KYC), inclusief sanctiescreening en transactiemonitoring, voor een effectieve bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

500 vb 00854 1920 10000

Het wervings- en selectieproces voor de functie van CFECO is gestart. Tot de vacature is ingevuld zal CEO Martijn Gribnau per 1 november verantwoordelijk zijn voor KYC en voor het herstelprogramma KIantintegriteit.

Als gevolg van deze wijziging in het Executive Committee vervalt de functie van de Chief Transformation Officer (CTO). CTO Marjolein de Jongh is verantwoordelijk voor de transformatie van de Volksbank naar een wendbare bank en heeft ook KYC in haar portefeuille. In goed overleg zal zij haar taken als CTO per 1 november 2023 neerleggen. Zij blijft als adviseur van de CEO en de voorzitter van de Raad van Commissarissen aan de Volksbank verbonden tot 1 mei 2024. Het Executive Committee bedankt Marjolein voor haar bijdrage aan de Volksbank en wenst haar veel succes in de toekomst.

Samenstelling Executive Committee
Het Executive Committee bestaat per 1 november 2023 uit zeven leden. Martijn Gribnau (CEO), André Haag (CFO), Jeroen Dijst (CRO) en Marinka van der Meer (CCO) zijn de statutaire leden. Daarnaast hebben drie niet-statutaire leden zitting in het Executive Committee, Jacqueline Touw-Conradi (CPOO), Michel Ruijterman (CIO) en een vacature voor CFECO. Dit onder voorbehoud van advies van de Ondernemingsraad (OR).

Deel dit artikel

Actueel