De Volksbank logo de volksbank

Scores op ons duurzaamheidsbeleid

Van de acht banken voert ASN Bank het beste duurzaamheidsbeleid, op de voet gevolgd door SNS, RegioBank en Triodos Bank.

Dinsdag 29 september heeft de Eerlijke Bankwijzer de resultaten gepubliceerd van de 15e algemene beleidsupdate over het duurzaamheidsbeleid van banken. SNS Bank N.V. (SNS en RegioBank*) wordt geprezen om het verbeteren van haar klimaatbeleid door eisen te stellen aan energiebesparing en vermindering van uitstoot van broeikasgassen. ASN Bank stelt als één van de weinige banken harde voorwaarden aan dierenwelzijn in de veehouderij.

In de beleidsupdate van 2015 scoort SNS Bank N.V. voor alle thema’s en sectoren een ruime voldoende en heeft ASN Bank haar koppositie vast weten te houden. De hogere scores laten zien dat we goed op weg zijn en dat ons Verantwoord Investeringsbeleid en onze kernwaarden, vastgelegd in ons Manifest, zijn vruchten afwerpen. Ook het komende jaar zullen we ons inspannen om ons beleid en onze prestaties verder te verbeteren.

Lees en bekijk alle resultaten op de website van de Eerlijke Bankwijzer.

Over de Eerlijke Bankwijzer

De Eerlijke Bankwijzer maakt deel uit van de Eerlijke Geldwijzer, een initiatief van FNV, Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie, PAX en Dierenbescherming. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Profundo.

Naast de jaarlijkse algemene beleidsupdate, onderzoekt De Eerlijke Bankwijzer regelmatig in praktijkonderzoeken hoe de Nederlandse banken omgaan met zaken als wapens, energie en arbeidsrechten. Investeren ze daarin of niet? In het laatste onderzoek, naar wapenhandel, nemen ASN Bank en SNS Bank N.V. respectievelijk de eerste en tweede plaats in.

*ASN Bank wordt los van SNS Bank N.V. onderzocht omdat ASN Bank apart duurzaamheidbeleid voert. Onder SNS Bank N.V. vallen in dit onderzoek SNS en RegioBank.

Deel dit artikel

Actueel