De Volksbank logo de volksbank

Samen sterk voor vrijwilligerswerk

Bij de Volksbank draait het niet alleen om geld maar ook om een beter Nederland. Daarom maken we ons sterk voor vrijwilligerswerk. Dat doen we samen met NLvoorelkaar, het grootste vrijwilligersplatform van Nederland waar vraag en aanbod van hulp samenkomt.

Veel Nederlanders doen al vrijwilligerswerk, maar er zijn ook mensen die wel iets willen doen, maar niet weten waar te beginnen. Daarom is de Volksbank partner van NLvoorelkaar. Samen laten we zien waar hulp nodig is en bereiken we nog meer mensen die een steentje bij kunnen dragen aan de maatschappij.

NLvoorelkaar is het grootste vrijwilligersplatform van Nederland. Op dit moment staan er ruim 12.000 hulpvragen open, zo is er altijd wel iets te vinden wat bij iemand past. Met 180.000 deelnemers en 11.000 betrokken maatschappelijke organisaties heeft NLvoorelkaar een groot platform om een nog grotere impact te maken.

Elk uurtje telt mee

Bekijk wat jij kunt doen

“Ik zie dat bewoners er heel blij mee zijn en daar doen we het voor”

Ook bij de Volksbank zetten we ons regelmatig een uurtje in voor een ander. Zo knapte het team van BLG Wonen de tuin van een zorginstelling op, wat fijne reacties opleverde van bewoners en medewerkers.

"Geven is mooier dan krijgen"

Collega Monique Mentjox zet zich in haar vrije tijd actief in voor de Amsterdamse Bijlmer. Ze is verliefd op de buurt, zoals ze het zelf zegt. Dagelijks ervaart Monique hoe belangrijk het is om een ander te helpen.
Lees de ervaringsverhalen van Monique en haar collega’s

“Ik ben trots op de samenwerking met NLvoorelkaar, want hoe kunnen we onze belofte 'beter voor elkaar' beter in de praktijk brengen dan door anderen een helpende hand te bieden?"

Een gesprek over vrijwilligerswerk tussen Jeroen Dijst van de Volksbank en Anne van Roosmalen van NLvoorelkaar.

Waar wij ons samen sterk voor maken

Ook onze bankmerken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen ondersteunen vrijwilligerswerk. Zo maken we bij SNS met aandacht het verschil. Zet ASN Bank zich in voor hulpvragen van haar maatschappelijk partners op het gebied van duurzaamheid. Zorgt RegioBank, als buurtzame bank, voor leefbaarheid in de buurt en vindt BLG Wonen het belangrijk dat iedereen fijn (langer) thuis kan wonen.

Deel dit artikel