De Volksbank logo de volksbank

Samen sterk voor vrijwilligerswerk

Voor een beter Nederland

Bij de Volksbank draait het niet alleen om geld maar ook om een beter Nederland. Daarom maken we ons sterk voor vrijwilligerswerk. Dat doen we samen met NLvoorelkaar, het grootste vrijwilligersplatform van Nederland waar vraag en aanbod van hulp samenkomt.

Elk uurtje telt mee

Bekijk wat jij kunt doen

12.000 hulpvragen op vrijwilligersplatform NLvoorelkaar

Veel Nederlanders doen al vrijwilligerswerk, maar er zijn ook mensen die wel iets willen doen, maar niet weten waar te beginnen. Daarom is de Volksbank partner van NLvoorelkaar. Samen laten we zien waar hulp nodig is en bereiken we nog meer mensen die een steentje bij kunnen dragen aan de maatschappij. Met 180.000 deelnemers en 11.000 betrokken maatschappelijke organisaties heeft NLvoorelkaar een groot platform om een nog grotere impact te maken.

Vrijwilligerswerk bij onze merken

Beter voor elkaar, is onze belofte aan Nederland. En daarom ondersteunen we ook met onze bankmerken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen vrijwilligerswerk. Zo maken we bij SNS met aandacht het verschil. Zet ASN Bank zich in voor hulpvragen van haar maatschappelijk partners op het gebied van duurzaamheid. Zorgt RegioBank, als buurtzame bank, voor leefbaarheid in de buurt en vindt BLG Wonen het belangrijk dat iedereen fijn (langer) thuis kan wonen.

"Geven is mooier dan krijgen"

Collega Monique Mentjox zet zich in haar vrije tijd actief in voor de Amsterdamse Bijlmer. Ze is verliefd op de buurt, zoals ze het zelf zegt. Dagelijks ervaart Monique hoe belangrijk het is om een ander te helpen.
Lees de ervaringsverhalen van Monique en haar collega’s

Zo zetten we ons in voor een ander

Ook bij de Volksbank zetten we ons regelmatig een uurtje in voor een ander. Zo knapte het team van BLG Wonen de tuin van een zorginstelling op, wat fijne reacties opleverde van bewoners en medewerkers. Bekijk ook het gesprek van Jeroen Dijst (de Volksbank) en Anne van Roosmalen (NLvoorelkaar). Over de kracht van vrijwilligerswerk. Onze collega Saskia en de Syrische Wed zijn taalmaatjes. Hoe werden zij een match?

Everon helpt mee in een wijkrestaurant

Om de eenzaamheid in de buurt tegen te gaan en de gezondheid van buurtbewoners met een klein budget te bevorderen, biedt wijkrestaurant De Gaarkeuken in Rotterdam aan iedereen die dat nodig heeft een gezonde maaltijd aan.

Everon gaat op gelukswandeling met ouderen van zorginstelling Laurens

Samen met vrijwilligers en bewoners van Laurens Zorg bekeek Everon de buurt met andere ogen. En dat leverde vooral veel plezier op.

“Ik ben enorm gemotiveerd om mijn medemens te helpen. Ik doe het echt uit mijn hart.”

Everon Jackson Hooi is niet alleen de stem van onze commercials, maar draagt ook graag bij aan een beter Nederland. Hij had een uurtje over en ging helpen bij de Voedselbank. Want wat is er nou mooier dan je inzetten voor een ander? Nou werkt daar iemand die hij goed kent...

“Blije bewoners, daar doen we het voor”

Ook bij de Volksbank zetten we ons regelmatig een uurtje in voor een ander. Zo knapte het team van BLG Wonen de tuin van een zorginstelling op, wat fijne reacties opleverde van bewoners en medewerkers.

"Hoe kunnen we onze belofte 'beter voor elkaar' beter in de praktijk brengen dan door anderen een helpende hand te bieden?"

Een gesprek over vrijwilligerswerk tussen Jeroen Dijst van de Volksbank en Anne van Roosmalen van NLvoorelkaar.

"Ik vind het heel nuttig, omdat ik de Nederlandse taal kan leren"

De Syrische Wed vindt begrijpend lezen lastig en zocht hulp voor het leren van de Nederlandse taal. Onze collega Saskia had net haar hulp als taalmaatje aangeboden op het platform NLvoorelkaar.

Hoe belangrijk is vrijwilligerswerk?

Deel dit artikel