De Volksbank logo de volksbank
Volksbank Uurtjevoor Elkaar 1891x624 groen1

Samen sterk voor vrijwilligerswerk

Voor een beter Nederland

De Volksbank gelooft in een beter Nederland, waarin we tijd investeren in elkaar. Daarom krijgen onze medewerkers de ruimte om iets te doen voor een ander. Dat doen we samen met NLvoorelkaar, het grootste vrijwilligersplatform van Nederland waar vraag en aanbod van hulp samenkomt. Want een uurtje vrijwilligerswerk is heel veel waard.

Heb je ook een uurtje? Geef ’t aan een ander.

Bekijk wat jij kunt doen

Nlvoorelkaar hart doodle website
De volksbank Jan de Wandelman 16x9 High res 100prc

Deze winter zijn vrijwilligers noodzakelijker dan ooit

In Nederland zijn maar liefst 7 miljoen vrijwilligers actief. Ondanks dat miljoenen mensen zich nu al belangeloos inzetten voor een ander, is er nog altijd een schrijnend tekort aan vrijwilligers. Een gat dat komende winter nóg groter wordt door de hoge inflatie en de hoge energieprijzen. In de provincie Utrecht is nu al de vraag veel groter dan het aanbod. Zo zoeken er op dit moment ruim 1.000 mensen een vrijwilliger variërend van budgetmaatje tot gezelschapsmaatje. Het is nu belangrijker dan ooit om naar elkaar om te kijken.

NL voor Elkaar en Volksbank

13.000 hulpvragen op vrijwilligersplatform NLvoorelkaar

Veel Nederlanders doen al vrijwilligerswerk, maar er zijn ook mensen die wel iets willen doen, maar niet weten waar te beginnen. Daarom is de Volksbank partner van NLvoorelkaar. Samen laten we zien waar hulp nodig is en bereiken we nog meer mensen die een steentje bij kunnen dragen aan de maatschappij. Met 180.000 deelnemers en 11.000 betrokken maatschappelijke organisaties heeft NLvoorelkaar een groot platform om een nog grotere impact te maken.

Van waarde voor iedereen home website puzzelstukjes de 4 merken

Vrijwilligerswerk bij onze merken

Beter voor elkaar, is onze belofte aan Nederland. En daarom ondersteunen we ook met onze bankmerken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen vrijwilligerswerk. Zo maken we bij SNS met aandacht het verschil. Zet ASN Bank zich in voor hulpvragen van haar maatschappelijk partners op het gebied van duurzaamheid. Zorgt RegioBank, als buurtzame bank, voor leefbaarheid in de buurt en vindt BLG Wonen het belangrijk dat iedereen fijn (langer) thuis kan wonen.
Keyvisual Budget Coach 1920x1080

Je krijgt er zoveel waardering voor terug

Collega Paula Busscher helpt als vrijwilliger mensen met die hun financiën niet meer kunnen overzien: “Het is fijn om voor mensen met financiële zorgen het verschil te maken en duurzame oplossingen te vinden voor hun problemen.”

De volksbank Plogger 16x9 High res 150prc

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn

Uit waardering voor haar fijne en veilige leefomgeving, meldde collega Nicky Mocking zich aan bij NLvoorelkaar: “Al snel ontdekte ik dat ik op eindeloos veel manieren aan de slag kon gaan om anderen te helpen.”

Lees de ervaringsverhalen van Paula, Nicky en andere collega’s op:
https://betervoorelkaar.nlvoorelkaar.nl/inspiratie/

Zo zetten we ons in voor een ander

Ook bij de Volksbank zetten we ons regelmatig een uurtje in voor een ander. Zo knapte het team van BLG Wonen de tuin van een zorginstelling op, wat fijne reacties opleverde van bewoners en medewerkers. Bekijk ook het gesprek van Jeroen Dijst (de Volksbank) en Anne van Roosmalen (NLvoorelkaar). Over de kracht van vrijwilligerswerk. Onze collega Saskia en de Syrische Wed zijn taalmaatjes. Hoe werden zij een match?

Maartje everon speel o theek

"Zonder vrijwilligers bestaat de speel-o-theek niet"

Everon helpt de Volksbank medewerker Maartje vrijwillig een uurtje mee bij de speel-o-theek. Heb je ook een uurtje? Geef ’t aan een ander!

Everon voorlezen

"Het leek me leuk om naast mijn werk ook iets te doen voor anderen"

Collega Saar werd tijdens haar vrijwilligerswerk verrast met een uurtje hulp van acteur Everon Jackson Hooi. Zij doken de kinderboeken in en gingen aan de slag als voorlezers. Benieuwd hoe dat eraan toeging? Bekijk de video.

BLG VRIJWILLIGERS DAG

“Blije bewoners, daar doen we het voor”

Ook bij de Volksbank zetten we ons regelmatig een uurtje in voor een ander. Zo knapte het team van BLG Wonen de tuin van een zorginstelling op, wat fijne reacties opleverde van bewoners en medewerkers.

NLVE jeroen anne min

"Hoe kunnen we onze belofte 'beter voor elkaar' beter in de praktijk brengen dan door anderen een helpende hand te bieden?"

Een gesprek over vrijwilligerswerk tussen Jeroen Dijst van de Volksbank en Anne van Roosmalen van NLvoorelkaar.

Saskia wed still clean

"Ik vind het heel nuttig, omdat ik de Nederlandse taal kan leren"

De Syrische Wed vindt begrijpend lezen lastig en zocht hulp voor het leren van de Nederlandse taal. Onze collega Saskia had net haar hulp als taalmaatje aangeboden op het platform NLvoorelkaar.

Woontoegangkelijkheid

Hoe belangrijk is vrijwilligerswerk?

Deel dit artikel