De Volksbank logo de volksbank

Voel je thuis bij de Volksbank

Bankieren is mensenwerk. En elk mens is uniek. Daarom treden wij de wereld tegemoet met een open vizier en oprechte aandacht voor elkaar. Wij vinden het belangrijk om iedereen die bij ons werkt ruimte te geven om helemaal zichzelf te zijn. Want iedereen heeft een unieke achtergrond, persoonlijkheid, perspectief en kwaliteiten. En samen dragen we bij aan het waarmaken van onze belofte: beter voor elkaar. Want juist door onze onderlinge verschillen te herkennen en waarderen, bereiken we samen de mooiste resultaten.

Margot Kijkuit, senior adviseur development bij de Volksbank: “Bij ons draait het om thuis voelen bij de Volksbank waardoor ieders unieke achtergronden, talenten en drijfveren optimaal kunnen worden benut. Daar hebben we veel aandacht voor en we vragen ook elk jaar aan onze medewerkers of ze zichzelf kunnen zijn bij de Volksbank en de ruimte ervaren hun mening te uiten om onze resultaten beter te maken. We willen voor onze huidige en toekomstige collega’s een warme thuisbasis zijn."

Lees verder over onze visie op diversiteit en inclusiviteit.

Werken bij de Volksbank betekent dat jij de ruimte krijgt om helemaal jezelf te zijn. En om met jouw unieke achtergrond, persoonlijkheid, perspectief en kwaliteiten bij te dragen. Daarom staat diversiteit en inclusiviteit hoog op onze agenda. In gesprek met compliance officer Saïda Asag-Gau-Boubkri en Jasmine Boudriz, klantadviseur bij SNS, komen we erachter wat dit betekent voor hen als medewerkers van de Volksbank.

Lees het interview op onze Werkenbij-website.

Bewust omgaan met verschillen

Jasper Gerbrands maakt zich binnen de Volksbank sterk voor een diverse en inclusieve werkomgeving. In deze video vertelt hij hoe hij dat aanpakt.

Onze doelstellingen

Om nóg diverser en inclusiever te worden hebben wij onszelf doelen gesteld:

  • Iedereen voelt zich thuis bij de Volksbank
  • Onze teams zijn divers samengesteld
  • Het loonverschil tussen man en vrouw is 0%
  • In 2025 is tenminste 40% van het management vrouw

Kun je jezelf zijn bij de Volksbank?


Dat vragen we elk jaar aan onze medewerkers. En wat blijkt: 89% vindt van wel. Een mooie score; daar zijn we trots op. En het motiveert ons om hieraan nog meer aandacht te besteden. Zodat we voor alle (toekomstige) medewerkers een veilige thuishaven zijn. Discriminatie tolereren wij onder geen beding. In onze gedragscode Gezond Verstand, Gezond Geweten, staat vastgelegd hoe we met elkaar en met klanten omgaan. Een code die in al ons denken en doen verankerd is. Wil je hier meer over weten? Kijk dan ook eens naar het rapport van de Eerlijke Bankwijzer.

Wanneer voel jij je thuis? Om een goede indruk te krijgen hoe Nederland hierover denkt, zijn we de straat op gegaan met de vraag: ‘Je thuis voelen. Hoe belangrijk is dat?’

“We erkennen en waarderen ieders unieke achtergrond en bijdrage. Je thuisvoelen bij de Volksbank en ieders talenten ontwikkelen en benutten, daar draait het om!” Margot Kijkuit senior adviseur development

Deel dit artikel