De Volksbank logo de volksbank

Hulpacties Oekraïne en impact op bankzaken

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne domineert het wereldnieuws. Ons hart gaat uit naar de mensen die hierdoor getroffen zijn. De gevolgen zijn ook in Nederland te merken. Er zijn allerlei sancties opgelegd aan Rusland, er geldt een negatief reisadvies voor Oekraïne. Wat betekent dit voor uw bankzaken? En op welke manieren kunt u hulp bieden?

Hulpacties voor Oekraïne

Hulp voor alle getroffenen is van levensbelang - financieel of door zelf in actie te komen. Onze partner NLvoorelkaar, het grootste vrijwilligersplatform van Nederland, heeft de belangrijkste hulpacties verzameld op een speciale actiepagina. Op dit moment vindt u hier vooral mogelijkheden om te doneren en inzamelingsacties, maar u kunt ook uw eigen hulpaanbod aanmelden. Daarnaast staan er ook tips hoe u Oekraïense mensen in Nederland kunt steunen en een overzicht van alle plekken waar u vluchtelingen - o.a. uit Oekraïne - kunt helpen.​ Kijk wat u kunt doen.

Impact op uw bankzaken

Vanuit de Europese Unie zijn de afgelopen periode tal van sancties opgelegd aan Rusland. Daaruit vloeien acties voort waar Nederlandse banken invulling aan geven. De sancties hebben impact op betalingen van onze klanten. Door de sancties is geld overmaken naar Rusland niet meer mogelijk. Inkomende betalingen uit Rusland zijn slechts beperkt mogelijk. We hopen op uw begrip.

Bekijk de websites van onze bankmerken voor meer informatie

Voor meer informatie over de impact van de huidige ontwikkelingen op uw bankzaken verwijzen we naar de websites van onze bankmerken:

Betaalrekeningen voor grote aantallen Oekraïense vluchtelingen

Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen na aankomst in Nederland bij banken en andere betaaldienstverleners voortaan snel een betaalrekening openen. Lees meer hierover in het persbericht over betaalrekeningen voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Deel dit artikel