Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Gelijke beloning mannen en vrouwen

De Volksbank vindt het belangrijk dat vrouwen en mannen die hetzelfde werk verrichten, in een gelijke situatie ook gelijk worden beloond. Daarom hebben wij door een onafhankelijk bureau, Korn Ferry, een onderzoek naar de loonverschillen binnen de Volksbank laten uitvoeren. Hieruit blijkt dat het beloningsverschil slechts 0,2% is in het nadeel van de vrouwen. Dit terwijl de loonkloof tussen mannen en vrouwen tot 36 jaar is toegenomen, zo blijkt uit het ‘Nationaal Salaris Onderzoek 2019’, uitgevoerd door Neyenrode Business Universiteit. Boven de 36 jaar zijn de loonverschillen stabiel, maar nog groter.

Gelijke salarissen loon

De Volksbank bankiert volgens het principe van gedeelde waarde. Dat betekent dat alle vier onze belanghebbenden evenveel toegevoegde waarde moeten ervaren: klant, maatschappij, medewerker en aandeelhouder. En dat niemand zijn belang mag maximaliseren ten koste van de rest. Het is voor de Volksbank dus heel normaal om mannen en vrouwen gelijk te belonen. Eerder hebben wij al vaste salarisschalen zonder bonussen geïntroduceerd. Met de ambitie geen loonverschillen tussen mannen en vrouwen te kennen gaat de bank daar nog een stap verder in. Het beloningsverschil is met 0,2% minimaal, maar de Volksbank heeft nog wel de wens om de “Gender Equality” te verbeteren. Dat betekent bijvoorbeeld meer vrouwen in de hogere functieniveaus.

Dus ben je een ambitieuze vrouw en heb je interesse in werken bij de Volksbank, kijk dan op https://werkenbij.devolksbank.nl/. En mannen, jullie zijn uiteraard ook altijd welkom.

Bekijk een samenvatting van het onderzoeksrapport

Deel dit artikel