De Volksbank logo de volksbank

Martijn Gribnau te gast in podcast Leaders in Finance

Onlangs was directievoorzitter Martijn Gribnau een uur lang te gast bij Leaders in Finance: een serie podcasts waarin leiders uit de financiële sector in gesprek gaan over de mens achter het succes. Gastheer Jeroen Broekema sprak met Martijn over zijn drijfveren en zijn carrière.

Martijn Gribnau copy 1102x620

In de podcast hoor je Martijn bijvoorbeeld vertellen over zijn gedrevenheid door complexiteit en zijn fascinatie voor de combi van mens & technologie, die elkaar in zijn ogen versterken. Maar ook over zijn rotsvaste geloof in de kracht van divers samengestelde teams in plaats van hiërarchie.

Zelf is Martijn geen fan van hiërarchie. Het eerste dat hij deed toen hij startte bij de Volksbank, was de belangrijkste processen bekijken door de bril van een stagiair: ‘Als je een bedrijf écht wilt veranderen, moet je die processen leren kennen. Je moet weten wat er speelt.’ Natuurlijk komen in de podcast ook de urgentie voor de nieuwe strategie, de potentie van de Volksbank en het bedienen van kleine ondernemers voorbij: ‘Ik zie het echt als roeping om aan te tonen dat je als bank een hoge klantrelatiescore kunt krijgen en maatschappelijke impact kunt hebben. Dat je niet alleen gaat voor aandeelhouderswaarde, maar echt voor die gedéélde waarde.’

Verder is er volop ruimte voor persoonlijke aspecten. Zoals het gemis van echt contact met mensen vanwege COVID-19, het vinden van een juiste balans tussen in- en ontspanning en tips voor mensen die aan het begin staan van hun loopbaan.

Kortom: een uitgebreid en openhartig gesprek met veel invalshoeken. De volledige podcast van Leaders in Finance kun je via deze link beluisteren.

“Hoe hoger je plek in een organisatie, hoe faciliterender je rol als leider” Martijn Gribnau Directievoorzitter

Deel dit artikel