De Volksbank logo de volksbank

Wij laten je maximaal 5 jaar terugbetalen op je restschuld

Als jij er in die tijd alles aan doet om zoveel mogelijk af te lossen. Als je een restschuld hebt na verkoop van jouw huis, dan moet je die terugbetalen. Jouw financiële situatie vergelijken we dan met Nibud-basisnormen. Kan je binnen 5 jaar alles terugbetalen? Dan maken we daar betaalafspraken over. Vijf jaar is best lang, maar gelukkig niet zo lang als een hypotheek van 30 jaar.

Wij laten je maximaal 5 jaar terugbetalen op je restschuld

Lukt het níet om binnen 5 jaar je restschuld terug te betalen, dan kunnen wij je een deel kwijtschelden. Maar, alleen als je er álles aan doet om zoveel mogelijk terug te betalen. Als je elke maand nét zo veel aflost als je zou doen wanneer je in een schuldsanering zou zitten, dan betaal je anderhalf jaar. Daarna schelden wij de rest kwijt. Voorwaarde is wél dat je al jouw financiële middelen gebruikt en zorgt voor inkomen uit fulltime werk.

Wil je elke maand meer te besteden hebben dan in een schuldsanering, dan moet je langer doorbetalen. Als je bijvoorbeeld 50% van je afloscapaciteit gebruikt, dan betaal je 3 jaar in plaats van anderhalf. Andere varianten zijn ook mogelijk. Wel moet in álle gevallen de spreekwoordelijke broekriem flink worden aangetrokken. Maar daarna ben je écht van jouw schuld af.

“Maximaal 5 jaar terugbetalen op je restschuld. Ook dát is beter voor elkaar.”

Deel dit artikel