De Volksbank logo de volksbank

Wij leggen géén loonbeslag

Zolang u inzicht geeft in uw financiële situatie en naar draagkracht betaalt. Wij bankieren graag vanuit vertrouwen tussen u en ons. Om u goed te kunnen helpen, is inzicht in uw financiële situatie nodig. En als u betalingsproblemen heeft, begrijpen we als u niet de hele betalingsachterstand in één keer kunt betalen. En misschien lukt de betaling voor de volgende maand ook niet.

Maar ‘niet alles kunnen betalen’ is écht anders dan ‘helemaal niets betalen’. Daarom gaan we samen bekijken welk bedrag wél haalbaar is. Zodat u in elk geval maandelijks een deel betaalt. Intussen gaan we dan met u op zoek naar een passende oplossing.

Wat u óók moet weten, is dat wanneer u drie hele maanden achterloopt met betalen, wij dit móeten doorgeven aan het Bureau Krediet Registratie. Dat heeft vervelende gevolgen: u krijgt misschien géén nieuwe lening of telefoonabonnement met toestel. Door elke maand wel een deel te betalen, loopt u minder snel drie hele maanden achter. U voorkomt daarmee loonbeslag en misschien dus ook een negatieve registratie bij het BKR.

“Géén loonbeslag zolang u naar draagkracht blijft betalen. Ook dát is beter voor elkaar.”

Deel dit artikel