Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

Leerkracht aan het woord over het Eurowijs lesmateriaal

Jaydee de Vos is leerkracht in groep 5 op een basisschool in Ruinerwold. Jaydee: “Het is erg belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al leren om te gaan met geld om zo in de toekomst geldproblemen te voorkomen. Ik ben erg enthousiast over het lesmateriaal van Eurowijs."

Juf eurowijs web

"Het is mooi vormgegeven, aantrekkelijk voor kinderen en werken voor mij als leerkracht enorm prettig. Er zit een duidelijke handleiding bij, er is weinig voorbereiding voor nodig (want ja.. al druk genoeg) en het lesmateriaal past bij de belevingswereld van de kinderen.

De kinderen uit mijn groep 5 waren zo enthousiast, dat we de volgende dag ook nog weer verder zijn gegaan met de materialen van Eurowijs. Vooral het uitzoeken of een munt of biljet echt of vals was, was een groot succes. De kinderen hebben de ouders thuis ook deze opdracht laten doen en daar kwamen verrassende antwoorden uit. Het feit dat kinderen met verhalen thuiskomen over de dag, zegt vaak al veel over wat ze ervan vonden!

Als het aan de kinderen uit mijn groep ligt, dan mag het werkboekje de volgende keer nog wel wat uitgebreider. Maar meer omdat ze het zo leuk vonden!"

Deel dit artikel