De Volksbank logo de volksbank

Eurowijs: al 7,5 jaar les over goed omgaan met geld

Al 7,5 jaar leert de Volksbank jaarlijks zo’n 200.000 kinderen op een verantwoorde manier om te gaan met geld met gratis Eurowijslessen. Een jubileum dat we natuurlijk willen vieren! Met ‘Eurowijsheidjes’ - digitale lessen van bijzondere gastdocenten - en een nieuwe aflevering van onze videoreeks ‘Eurowijsneuzen’.

Jong geleerd is oud gedaan

Het is belangrijk om kinderen al jong te leren goed met geld om te gaan. Dit geeft ze een stevige basis om later de juiste keuzes te maken en zo geldproblemen te voorkomen. Financiële educatie zit niet standaard in het lespakket op de basisschool en daarom is de Volksbank 7,5 jaar geleden gestart met het beschikbaar stellen van gratis Eurowijs lespakketten aan scholen en het geven van Eurowijs gastlessen in de klas. Hiermee worden jaarlijkse gemiddeld zo’n 200.000 kinderen bereikt. Meer dan 1 op de 3 basisscholen gebruikt het Eurowijs lesmateriaal en 98% van de leraren beveelt het collega’s graag aan.

Eurowijsheidjes

Om ons jubileum extra op te luisteren hebben we een serie 'Eurowijsheidjes' gemaakt. Dit zijn digitale lessen van bijzondere gastdocenten. Bijvoorbeeld Everon, zoals je hierboven kunt zien, maar ook directeuren van onze vier bankmerken delen handige tips om goed om te gaan met geld. In elke gastles staat een ander onderwerp centraal: van veilig online shoppen en geldezels, tot pincodes en bijbaantjes.

Bekijk alle Eurowijsheidjes in ons YouTube-kanaal.

De Eurowijsneuzen van de Volksbank (6 t/m 8 jaar oud) zijn niet op hun mondje gevallen! Ze weten hoe je slim met geld omgaat en laten dat op hun eigen wijze weten. De nieuwe aflevering gaat over de euro. Wat weten onze Eurowijsneuzen van de euro? En wat is er allemaal te zien op ons geld?

Leerkracht aan het woord over het Eurowijs lesmateriaal

Jaydee de Vos is leerkracht in groep 5 op een basisschool in Ruinerwold. Jaydee: “Het is erg belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al leren om te gaan met geld om zo in de toekomst geldproblemen te voorkomen. Ik ben erg enthousiast over het lesmateriaal van Eurowijs. Deze zijn mooi vormgegeven, aantrekkelijk voor kinderen en werken voor mij als leerkracht enorm prettig"

Lees het verhaal van Jaydee

Het lesmateriaal van Eurowijs

Het lesmateriaal van Eurowijs is er voor alle groepen van het basisonderwijs, het speciaal onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Elk schooljaar opnieuw kunnen leerkrachten het lesmateriaal gratis bestellen op de website van Eurowijs. De les is opgebouwd uit drie filmpjes over uiteenlopende onderwerpen waarover de leerkracht met de leerlingen in gesprek gaat. Daarnaast maken de leerlingen verschillende opdrachten en wordt de les afgesloten met de Eurowijsheidjes. Wil een leerkracht nog meer aandacht voor geld in de klas, dan zijn er nog extra gratis downloads beschikbaar (ook leuk voor thuis!).

Meer weten of lesmateriaal voor je school bestellen: kijk op eurowijs.nl

Eurowijskids

EurowijsKids.nl is dé leukste website over geld voor kinderen. Hier vinden kinderen alle antwoorden op hun geldvragen. Onderbouwd met leuke filmpjes, weetjes, tips en informatie. Wist je trouwens, dat we elk jaar 250 kinderen helpen met een Eurowijs spreekbeurtpakket?

Ouders vinden op deze website hun antwoorden op vragen over de financiële opvoeding van hun kinderen en leerkrachten vinden hier extra verdieping voor hun lessen over geld, banken, pinnen en sparen.

Meer weten? Kijk op eurowijskids.nl

Deel dit artikel