Naar inhoud
De Volksbank logo de volksbank

De Volksbank in brede coalitie om duurzaam uit de coronacrisis te komen

De Volksbank is onderdeel van een brede coalitie Nederlandse bedrijven welke hun steun uitspreekt om duurzaamheid centraal te stellen binnen de COVID-19-herstelplannen. De focus in dit herstel zal gericht zijn op sociale verantwoordelijkheid en klimaatactie, met de UN Sustainable Development Goals (SDG’s) als leidraad.

DSGC wereldbol statement website

"Duurzaamheid als uitgangspunt voor de herstelplannen"

Dit maakte de Dutch Sustainable Growth Coalition vandaag bekend met een persbericht. Maurice Oostendorp (CEO de Volksbank) benadrukt het belang van dit commitment: “Tijdens deze fase van coronacrisis staat de ondersteuning van bedrijven en consumenten in nood voorop. Vanuit de Volksbank zien wij volop mogelijkheden om op duurzame wijze structureel veranderingen te bewerkstelligen op het gebied van klimaat, sociale rechtvaardigheid en behoud van biodiversiteit voor de maatschappij als geheel. Het scheppen van duurzame kaders door de overheid geeft een belangrijk perspectief om op dit gebied grote stappen te kunnen blijven zetten, ook in de periode na Corona.”

Op het lijf geschreven

Het inzetten op duurzaamheid om zo de klimaatrisico’s te verkleinen is de Volksbank uiteraard op het lijf geschreven. We streven als bank naar een maatschappij waarin mensen in een gezond klimaat kunnen leven, wonen en werken. We zetten dan ook in om in 2030 een 100% klimaatneutrale balans te hebben. Duurzaamheid centraal te stellen binnen de COVID-19-herstelplannen sluit naadloos aan op onze ambities.

Klimaatcommitment financiële sector

In het verlengde van het voorgaande maakte de Volksbank met andere bedrijven uit de financiële sector vorige week al bekend dat, ondanks de coronacrisis, het afgesproken commitment aan de klimaatdoelen van het kabinet onverminderd van kracht blijven. Het nieuwsbericht over dit commitment lees je hier.

Verder lezen over ons duurzaamheidsbeleid

Deel dit artikel