de Volksbank

De Volksbank is een zelfstandige, puur Nederlandse bankholding met vier onderscheidende banken die dicht bij de klant staan. Alle menselijk, maatschappelijk, duurzaam.

We zijn een bank die zich richt op de Nederlandse markt, met eenvoudige en transparante hypotheek-, spaar- en betaalproducten voor particulieren. De Volksbank biedt via haar merken eveneens verzekeren, beleggen en lenen aan. Ook bedient de Volksbank kleinere bedrijven op een retailwijze.

De Volksbank voert een multimerkenstrategie met ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. Elk van deze merken heeft een eigen, herkenbare positionering die een passende invulling geeft aan de behoeften van zijn klantengroep. Een centrale backoffice en staforganisatie en een krachtige IT-organisatie stellen de Volksbank in staat effectief en efficiënt te werken.

SNS is een 'normale' bank zonder franje met dienstverlening via internet en 188 winkels in het hele land. De ASN Bank richt zich via internet op burgers met een grote betrokkenheid bij ‘de wereld van morgen’. RegioBank helpt via lokale tussenpersonen mensen in de regio bij al hun geldzaken, klein of groot. Ook BLG Wonen werkt via tussenpersonen. Met deskundig advies en goede financiële producten helpt de bank klanten om hun woonwensen te realiseren. Het hoofdkantoor van de Volksbank bevindt zich in Utrecht.

Historie van betrokkenheid

De merken van de Volksbank hebben allemaal een geschiedenis van maatschappelijke betrokkenheid. SNS ontstond als samenwerkingsverband van spaarbanken. De eerste werden in 1817 opgericht om arme mensen in staat te stellen een kleine financiële reserve op te bouwen. ASN Bank en RegioBank waren vakbondsinstellingen. BLG Wonen is opgericht om mijnwerkers aan een eigen woning te helpen.

Menselijk, maatschappelijk en duurzaam

Video niet beschikbaar

Je kunt deze video alleen op onze website bekijken als je de cookies hebt geaccepteerd. Of bekijk de video op YouTube
Of kijk deze video op youtube.com