De Volksbank logo de volksbank

André Haag

Chief Financial Officer | Lid Executive Board | Lid Executive Committee

André Haag (1982) is Chief Financial Officer van de Volksbank, lid van de Executive Board en lid van het Executive Committee. Hij werd in augustus 2022 benoemd.

André Haag heeft de Duitse nationaliteit en woont sinds enkele jaren in Nederland.

Hij beschikt over een Master of Business Administration behaald aan de Staatliche Studienakademie in Leipzig (Duitsland) en een Master of Arts (M.A. in Finance & Banking) van de Wissenschaftliche Hochschule Lahr (WHL) in Lahr (Duitsland).

Parallel aan zijn studie werkte André Haag van 2002 tot 2005 bij een Duitse overheidsbank, waar hij het bankvak leerde kennen. In 2005 besloot hij zijn carrière te starten in de consultancy. Gedurende zes jaar werkte hij als consultant bij Ernst & Young - Financial Advisory, PA Consulting Group en IBM Financial Consulting, voor verschillende banken in heel Europa. In deze rol zag hij de vele facetten van bankieren op een internationale schaal voorbij komen.

In 2011 startte André Haag bij Deutsche Bank als Financieel Directeur in Frankfurt am Main (Duitsland). Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest voor de bankgroep, bekleedde hij tot eind 2019 verschillende leidinggevende functies bij Deutsche Bank in Luxemburg en Duitsland, met name als Country CFO Luxemburg en Director in Regional Finance Duitsland. In 2016 werd André Haag CFO en lid van de Raad van Bestuur bij Deutsche Holdings Luxembourg S.à.r.l. (een 100% dochter van Deutsche Bank AG).

In 2020 maakte André Haag de overstap naar Triodos Bank, en werd daar CFO binnen de Raad van Bestuur.