Finance & Risk

Traineeship Finance

de Volksbank, Utrecht
Traineeship

Met een traineeship bij de Volksbank in Utrecht geef je zelf richting aan jouw carrière. Je gaat aan de slag bij de afdeling Finance en leert binnen twee jaar de activiteiten binnen de Finance-afdeling van een grote bank goed kennen.

Zo ziet jouw traineeship eruit
Het traineeship is een traject van twee jaar. Ieder halfjaar vervul je een opdracht, waardoor je na twee jaar vier verschillende functies hebt uitgeoefend. Wat je precies gaat doen, is helemaal afhankelijk van jouw wensen en kwaliteiten in combinatie met initiatieven binnen de Finance-organisatie waar jij als trainee aan kunt bijdragen. Misschien heb je wel een achtergrond in bedrijfseconomie en bijt jij je een halfjaar vast in het proces rondom een groot onderwerp als het financieel jaarverslag van de bank. Maar voor hetzelfde geld staat een uitstapje naar de risk-afdeling op jouw verlanglijstje.
 
Het kan zijn dat je eerst meedraait in een bestaand team, terwijl je voor je tweede opdracht misschien wel in een projectgroep terechtkomt. Je draagt daadwerkelijk bij aan de werkzaamheden van jouw project of afdeling en proeft en leert daarnaast van de Volksbank om je zo een goed beeld te vormen van je toekomst. Waar zou jij aan de slag willen? Wat zijn je uitdagingen? Dit bespreek je samen met jouw persoonlijke mentor, die jou twee jaar lang begeleidt. Daarnaast krijg je een ‘buddy’, een trainee die het traject dat jij volgt al eens heeft afgelegd.
 
Maak kennis met Koen Vogels, een van onze trainees. Of meld je aan voor een koffiemoment  bij ons op kantoor.
 
Na het traineeship
De opdrachten dragen niet alleen bij aan je ontwikkeling; ze motiveren je ook om na te denken over je toekomst. Tijdens het traineeship heb je continu evaluatiemomenten met je mentor en na anderhalf jaar heb je de stip op de horizon helder. Dan weet je welke kant je op wilt na je traineeship. Daarbij wordt natuurlijk ook rekening gehouden met je performance en de mogelijkheden binnen de Volksbank.
 
Na het traineeship heb je een goed beeld van de Volksbank binnen de bancaire sector en heb je je in brede zin ontwikkeld binnen finance. Nu kun je aan de slag op de werkplek die bij jou past. Veel oud-trainees gingen je al voor en zijn zo een mooie carrière gestart bij de Volksbank.
Jouw kwaliteiten
Je wilt graag ontdekken, stelt kritische vragen en neemt graag initiatief om je carrière naar je hand te zetten. Deze proactieve houding is een absolute must voor een geslaagd traineeship. Misschien ben je zelfs een tikkeltje eigenwijs. Je kunt overweg met veel vrijheid en bent gedisciplineerd. Samenwerken vind je fijn en je bent vasthoudend en overtuigend in wat je doet. Natuurlijk verwachten we niet dat je meteen alles kunt.
 
Verder heb je:
  • Een wo-diploma in een richting die aansluit bij finance.
  • Gevoel voor cijfers en enige kennis van data-analyse: je kunt informatie uit de bron omzetten in rapportages of sturingsinformatie.
  • Enige ervaring met administratie.
Dit krijg je van ons
Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk en loopbaan zelf in te richten. Wil je een opleiding volgen? Een dagje meedraaien op een andere afdeling? Jouw innovatieve idee pitchen? Kom maar op! Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt – in overleg – zelf waar en wanneer je werkt.
 
Lees meer over de Volksbank als werkgever. En ken je JongVolk al? Dit netwerk biedt jou de kans om young professionals uit verschillende bedrijfsonderdelen te ontmoeten.
 
Salaris en extra’s
Als trainee verdien je €2.750,- bruto per maand. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget, waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt. Ruil je deze extra’s liever in voor vrije tijd? Dat mag natuurlijk ook.
 Hier ga je aan de slag
Jouw team kan per opdracht verschillen. Wat we je wel kunnen vertellen: de afdeling Finance bestaat uit zo’n tweehonderd medewerkers met een praktische en doelgerichte instelling. Hier denken we in oplossingen en zijn we gefocust op resultaat. De sfeer is informeel en soms misschien wat gereserveerd. Een beetje professioneel sceptisch mag je ons ook wel noemen. Hoewel de afdeling jouw thuisbasis is, volg je ook een extern programma met de andere trainees. Samen volgen jullie cursussen en workshops en bezoeken jullie bedrijven die helemaal losstaan van de bank maar juist een andere omgeving biedt vaak inspiratie. Ook biedt de Volksbank je de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen.
 
Lees meer over werken bij Finance & Risk.

De Volksbank
Onze naam zegt het al: wij zijn een bank van en voor mensen. Met een balanstotaal van € 61 miljard is de Volksbank de vierde retailbank van Nederland. Groot genoeg om door te groeien en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Door de korte lijnen zit je snel met beslissers aan één tafel. Onze cultuur is lekker down-to-earth. Bij ons kun je jezelf zijn en werk je samen met een diverse club van zo’n 3.000 collega’s aan een omslag in de bankenwereld. Met lef, optimisme en innovatiedrang brengen wij de menselijke maat terug. Dat wil zeggen dat we oprecht de belangen van onze klanten voorop stellen en verantwoorde keuzes maken in onze bedrijfsvoering. Bouw jij mee aan de bank van de toekomst?
Reageer direct
De selectieprocedure bestaat uit een aantal stappen om elkaar beter te leren kennen. Allereerst reageer je op deze vacature door op de sollicitatiebutton te klikken.
  • Stuur je cv en motivatiebrief in het Nederlands, met jouw antwoord op vragen als; waarom denk je bij de Volksbank te passen? En waarom binnen het traineeship? Wat kan jij toevoegen als trainee?
  • Als wij denken dat je goed bij ons zou kunnen passen, krijg je een uitnodiging voor een online assessment.
  • Rond je de test positief af, kom je kennismaken op ons kantoor in Utrecht.
  • Zijn we daarna beiden positief dan krijg je een uitnodiging voor een selectiedag.
Upload je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Vera Reidinga, recruiter, via +31 302197018.

NIEUWE PLANNING VOOR INSTROOM SEPTEMBER VOLGT Z.S.M.
Planning
  • Reageren kan tot 28 februari 2019.
  • De selectiedag is op 22 maart 2019.
  • Het traineeship start op 1 mei 2019.