Klantcontact & Advies, Franchise

Performance coach

SNS, Utrecht
Vast

Ben jij resultaatgericht en in staat mensen en teams in beweging te krijgen? Weet jij de vraag achter de vraag te achterhalen en door jouw coaching de performance van teams, persoonlijk en financieel adviseurs naar een hoger niveau te brengen?

Over de functie

Als performance coach word je door de Klantteams gevraagd om hen te helpen bij een specifiek vraagstuk, dit kan zowel vakinhoudelijk zijn als op competenties. Je wordt gezien als een autoriteit op jouw vakgebied door jouw kennis en kunde en feeling met de dagelijkse praktijk van het Klantteam. Bij voorkeur adviseer je zelf nog klanten, zo houd je je kennis op pijl.
Door jouw aanpak laat jij teams, persoonlijk en financieel adviseurs excelleren en draag je bij aan duurzame ontwikkeling en verbetering van de performance van de Klantteams. Je helpt teams, persoonlijk en financieel adviseurs om te groeien naar zelforganisatie en zorgt er met jouw hands-on aanpak voor dat je alle kennis en vaardigheden overdraagt zodat teams zelf het stokje over pakken. Je beschikt over verschillende coachtechnieken en -middelen zowel op individueel als teamniveau en kiest de juiste aanpak passend bij de ontwikkelbehoefte, zoals coaching on-the-job, delen van best practices, sparringpartner en beantwoorden van vragen. Je maakt makkelijk contact met mensen, zowel met medewerkers als managers en franchisenemers en past je stijl aan als de situatie daarom vraagt. Jij helpt teams om de beweging van transactie naar relatie in de praktijk waar te maken. Dit doe je onder andere door ze te helpen met diverse vraagstukken op het gebied van compentie- en teamontwikkeling,  samenwerking binnen het Klantteam, verhogen van de effectiviteit en efficiency van het advies- en bemiddelingstraject incl. deeladvies (Figlo Hypotheken, FTR, etc),  ontwikkeling conversie (o.a. bijverbanden) en samenwerking binnen de regio met Klantteams en ondernemers.
Je gaat uitdagingen niet uit de weg en houdt net zo lang vast totdat het gewenste resultaat is bereikt. Als team werken we kort-cyclisch om zo snel te verbeteren en vernieuwen. Je werkt vanuit de winkels en het hulpkantoor. Hier werken we als team enerzijds aan het delen van best practices en daarnaast zijn we ook telefonisch bereikbaar voor hulp, om te kunnen sparren en doorbraken te realiseren bij niet standaard advies- en bemiddelingsvraagstukken. Zo maak jij het verschil voor SNS!
  
Je wordt o.a. verantwoordelijk voor:
 • Ontwikkeling kennis, vaardigheden en competenties van teams, persoonlijk en financieel adviseurs;
 • Ontwikkelen van best practices;
 • Juiste prioriteitstelling zodat zaken in de juiste volgorde en met de juiste prioriteit worden uitgevoerd;
 • Actieve bijdrage aan optimale samenwerking met en binnen de klantteams;
 • Proactieve bijdrage aan kennisdeling, productontwikkeling  en daarmee de verdere professionalisering van de functie performance coach. 
Je hebt:
 • Hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Minimaal in het bezit van WFT Hypotheken, Vermogen, Klant;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, specifiek op het gebied van advies en bemiddeling hypotheken (particulier en zakelijk), coaching en teamontwikkeling;
 • Brede kennis van de organisatie en het merk in het bijzonder;
 • Kennis van verschillende coachmiddelen en -technieken en teamontwikkeling;
 • Kennis van de producten, diensten, processen en systemen van SNS waar de persoonlijk en financieel adviseurs mee werken;
 • Ervaring met implementatie van zelforganisatie;
 • Affiniteit met de bewegende markt waarin SNS zich bevindt en blijft continu op de hoogte van de laatste kennis en ontwikkelingen op het vakgebied. 

Competenties
Je bent een autoriteit op jouw vakgebied, een bevlogen inspirator en krijgt mensen op je eigen enthousiaste wijze mee in ontwikkeltrajecten. Door jouw betrokkenheid en actieve manier van luisteren, weet je de vraag achter de vraag te halen, samen met het team tot de juiste ontwikkelbehoefte te komen en het team te laten groeien zonder daarbij de verantwoordelijkheid over te nemen. Je bent iemand die zich niet snel uit het veld laat slaan als zaken anders lopen dan verwacht, houdt het beoogde resultaat voor ogen en weet je stijl en aanpak aan te passen als de situatie daarom vraagt.  Je beschikt over voldoende gedragsrepertoire om anderen mee te krijgen in veranderingen en nieuw beleid. Je bent in staat weerstand te benoemen en bespreekbaar te maken. Je krijgt energie van het werken met teams, hebt een visie op zelforganisatie en weet deze te vertalen naar de dagelijkse praktijk in een Klantteam. Je volgt ontwikkelen in de markt op het gebied van advies, dienstverlening en coaching en weet deze te vertalen naar je eigen aanpak en die van het team van performance coaches. Herken jij je hierin? Dan maken we graag kennis met jou.
 
Wat krijg je van ons?
Dit krijg je van ons
Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk en loopbaan zelf in te richten. Wil je een opleiding volgen? Jouw innovatieve idee pitchen? Kom maar op! Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd.
 
Lees meer over de Volksbank als werkgever: https://www.devolksbank.nl/werken-bij/de-volksbank-als-werkgever.html

Salaris en extra’s
Als Performance Coach kom je in schaal 10. Dat betekent dat je tussen € 3.534,72 en €5.438,03 bruto per maand verdient op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget, waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt. Reis je liever eerste klas? Dat mag natuurlijk ook.
 
Over de afdeling
De afdeling  Dienstverlening & Performance is onderdeel van de afdeling Performance Klantteams. De afdeling Performance Klantteam (hierna: PK) bundelt een aantal verantwoordelijkheidsgebieden die gericht zijn op het succesvol neerzetten van de klantteams en het waarmaken van de strategie van SNS. De afdeling PK bestaat uit drie teams: Change & Support, Dienstverlening  & Performance en het Transitieteam.

de Volksbank
De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.

SNS
SNS is de vierde bank van Nederland, ofwel de kleinste grootbank. We zijn groot genoeg om iets te veranderen in de sector en klein genoeg om daadkrachtig en heel menselijk te zijn. SNS gaat het anders doen en wil een herkenbare andere bank zijn. Wij vinden namelijk dat bankieren een stuk normaler kan én moet. We willen begrijpelijke producten bieden met een concreet voordeel voor de klant. En geen bankentaal, maar mensentaal. We gaan bankieren weer verrassend normaal maken.
 
Solliciteren?
Wil je solliciteren op deze functie? Klik op "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Sabine Oosterholt. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Floortje Otten, Recruiter, 06-10986428. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.