Data & Business Intelligence Klantcontact & Advies, Franchise

Performance analist

SNS, Utrecht
Vast

Heb jij een passie voor data en weet jij je stakeholders te verrassen door ze proactief waardevolle inzichten en verbetervoorstellen te presenteren? Ben jij nieuwsgierig aangelegd en hou je van experimenteren?

Introductie
Hou je van experimenteren en ben jij van nature opzoek naar het causale verband…, lees dan vooral verder. Binnen de afdeling Intelligence zijn wij namelijk op zoek naar performance analisten die een belangrijke positie invullen binnen de nieuwe organisatie. Als analist opereer je op het snijvlak tussen business en IT, je levert de stuurinformatie en analyses die benodigd zijn om de doelstellingen van SNS waar te maken.  

Over de functie
Als performance analist ben je verantwoordelijk voor het monitoren van de performance van de klantteams. Je analyseert en adviseert de retail organisatie op proactieve wijze, je bent een constructieve gesprekspartner die stevig in zijn schoenen staat. Jij weet als geen ander data tot leven te bergen en levert waardevolle inzichten die helpen de performance te verbeteren. Je acteert als sparringpartner voor directeur klantteam, specialist franchise en performance coach en stelt je hierin positief kritisch op. Je beoordeelt businessplannen en contractverlengingen van (kandidaat) franchisenemers en verliest hierbij de business case van de bank niet uit het oog. Presentaties maken is voor jou gesneden koek en je weet je verhaal op een duidelijke en krachtige wijze over te brengen.  

Je wordt o.a. verantwoordelijk voor:
 • Maken en verbeteren van analyses en rapportages voor de SNS retail organisatie.
 • Monitoren en beoordelen performance van de klantteams
 • Bouwen en beheren van (Tableau) dashboards.
 • Valideren van analyses en geprepareerde datasets
 • Beoordelen van businessplannen en bijbehorende financiële prognoses van kandidaat franchisenemers. 
 • Creëren van inzichten in verbeterpotentieel voor het klantteam door analyses in- en tussen alle klantteams  
 • Analyseren en vertalen van klantsignalen naar veranderwensen voor SNS (die in prioritering van alle change wordt meegenomen)
 • Doorrekenen impact wijzigingen op verdienmodel/business case SNS
Je hebt
 • WO diploma
 • Minimaal 4-6 jaar ervaring in een analytische rol
 • Sterke analytische vaardigheden
 • Je bent communicatief sterk en weet jezelf goed te presenteren
 • Ervaring binnen een retail omgeving en meer specifiek met franchisemodellen is een pre
 • Expert in het gebruik van Excel, kennis van Tableau en SQL is een pre
 • Ervaring in het adviseren van (senior) management
 • Sterke persoonlijkheid die beschikt over voldoende veerkracht.

Competenties
Wij zijn op zoek naar iemand met een scherpe analytische blik die continue op zoek is naar verbeterpotentieel en proactief komt met waardevolle inzichten. Hierbij ben je goed in het creëren van draagvlak en weet jij waar nodig daadkrachtig te acteren. Als analist weet jij als geen ander data goed te structureren, verbanden te leggen en de kernboodschap te visualiseren. Tot slot ben goed in staat zelfstandig te werken, authentiek en stressbestendig. Herken jij je in dit profiel, dan maken we graag kennis met jou.
 
Wat krijg je van ons?
De Volksbank is anders dan anderen. We zijn een informele organisatie. We kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Eigen verantwoordelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Uiteraard krijg je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket: een prima salaris, 13e maand en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling.

Als Performance analist kom je in schaal 10. Dat betekent dat je tussen € 3.596,58 en € 5.533,20 bruto per maand verdient op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget, waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt.
Over de afdeling
De afdeling Intelligence is onderdeel van de afdeling Retail Expertise en Ondersteuning. De afdeling Intelligence bundelt een aantal verantwoordelijkheidsgebieden die gericht zijn op het monitoren en verbeteren van de performance en kwaliteit van de klantteams. De afdeling Intelligence bestaat uit twee teams: Performance en Kwaliteit. Het team Performance is o.a. verantwoordelijk voor het maken en beheren van (management) rapportages, het verrichten van ad-hoc analyses en beoordelen van business cases. Binnen het team Kwaliteit wordt de kwaliteit van het hypotheek- en vermogensadvies en het klantcontact gemonitord en beoordeeld.    

SNS
SNS is de vierde bank van Nederland, ofwel de kleinste grootbank. We zijn groot genoeg om iets te veranderen in de sector en klein genoeg om daadkrachtig en heel menselijk te zijn. SNS gaat het anders doen en wil een herkenbare andere bank zijn. Wij vinden namelijk dat bankieren een stuk normaler kan én moet. We willen begrijpelijke producten bieden met een concreet voordeel voor de klant. En geen bankentaal, maar mensentaal. We gaan bankieren weer verrassend normaal maken.

de Volksbank
De Volksbank gaat met de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS de uitdaging aan om de menselijke maat in bankieren terug te brengen. Samen willen wij het huidige bankenlandschap in Nederland opnieuw vormgeven en oprecht de belangen van onze klanten voorop zetten door verantwoorde keuzes te maken in onze bedrijfsvoering. Met zo’n 3.000 collega’s zijn we vol vertrouwen en optimisme bezig om deze ambitie te verwezenlijken. Heb jij het lef om mee te werken aan een omslag in de bankenwereld? Kom meebouwen aan onze nieuwe bank èn maak het verschil voor onze klanten.
 
Solliciteren?
Wil je solliciteren op deze functie? Klik op "sollicitatie button" en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Een assessment zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.  Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Casper Hamer (06-53439810). Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Floor Otten, Recruiter, 06-10986428.