(Project-) Management

Medior project/changemanager

SNS, Utrecht
Vast

Ben jij een hands-on changemanger, die echt het verschil wil maken voor onze klanten? Gaat jouw hart sneller kloppen van een organisatie die volop in beweging is?

Zo ziet jouw baan eruit

Wij geloven in bankieren met de menselijke maat. Om het verschil te kunnen maken voor onze klanten komen alle vormen van klantcontact samen in onze nieuwe winkels die we klantteams noemen. Hierin staan we de klant persoonlijk te woord voor advies of helpen we klanten wat ze kunnen besparen. Daar waar de klant het zelf kan en wil doen kan de klant dit regelen via online bankieren of de mobiele app, persoonlijk en digitaal dichtbij is wat we willen uitdragen.  Nieuwe persoonlijke dienstverlening is essentieel in de beweging van transactie naar relatie die wij als bank willen maken. Jij realiseert deze organisatie verandering door onder andere de landelijke uitrol van ongeveer tachtig klantteams die op een nieuwe manier gaan werken en andere projecten die hieraan bijdragen.

Als changemanager voel je feilloos aan wat de klantcontactorganisatie nodig heeft om succesvol te zijn. Je gebruikt passende verandermethodes zoals Agile/Scrum en Design Thinking om verschillende oplossingen te ontwikkelen met de klanten van SNS. Zo maak jij het verschil! Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse veranderingen; van visieontwikkeling tot aan implementatie van nieuwe dienstverlening aan de businesskant van ons bedrijf. Je stemt af met diverse stakeholders waaronder marketing, juridische zaken, compliance  en de adviseurs. Zo weet jij de diverse belangen goed te doorgronden en de verwachtingen optimaal te managen. Door jouw ervaring met changemanagement kies je de juiste changemethodiek voor elke veranderbehoefte.
 
De visie en strategie van SNS vertaal je naar een passende aanpak met bijbehorende oplossingen. Je bent ambassadeur van onze visie en weet op overtuigende wijze draagvlak te creëren bij collega’s binnen en buiten SNS. Daarnaast ben je sparringpartner van de managementteams binnen SNS.

Jouw taken op een rij:
  • Op effectieve en zorgvuldige wijze realiseren van diverse changes binnen het merk SNS;
  • Uitstekend verwachtings- en stakeholdermanagement;
  • Inspirerende begeleiding van medewerkers binnen jouw project of scrumteam;
  • Stellen van de juiste prioriteiten zodat zaken in de goede volgorde worden uitgevoerd;
  • Actief bijdragen aan optimale samenwerking met de klantcontactorganisatie;
Proactief werken aan kennisdeling en professionalisering van de change afdeling.
Jouw kwaliteiten

Change is duidelijk jouw vak en je hebt aantoonbare ervaring met het managen van project- en scrumteams. Met daadkracht en flair creëer jij draagvlak voor je verandertrajecten. Je laat je niet snel uit het veld slaan als dingen anders lopen dan verwacht, en houdt het beoogde resultaat voor ogen.

Verder heb je:
  • Hbo/wo werk en denk niveau;
  • 3 tot 5 jaar change of consultancy ervaring;
  • Ervaring aan de business kant (het betreft hier geen IT-gerelateerde functie).
Affiniteit met de bewegende markt waarin SNS zich bevindt. Je zorgt dat je continu op de hoogte bent en blijft van de laatste ontwikkelingen.
Dit krijg je van ons
Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk en loopbaan zelf in te richten. Wil je een opleiding volgen? Jouw innovatieve idee pitchen? Kom maar op! Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd.
 
Lees meer over de Volksbank als werkgever: https://www.devolksbank.nl/werken-bij/de-volksbank-als-werkgever.html

Salaris en extra’s
Als changemanager kom je in schaal 10. Dat betekent dat je tussen € 3.596,58 en € 5.533,20 bruto per maand verdient op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget, waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt. Reis je liever eerste klas? Dat mag natuurlijk ook.
Hier kom je te werken
Je werkt voor ons merk SNS, de vierde bank van Nederland, ofwel de kleinste grootbank. We zijn groot genoeg om iets te veranderen in de sector en klein genoeg om daadkrachtig en heel menselijk te zijn. De afdeling Performance Klantteams (PK) bundelt een aantal verantwoordelijkheidsgebieden die gericht zijn op het succesvol neerzetten van de klantteams en het waarmaken van de strategie van SNS. De afdeling PK bestaat uit drie teams: Dienstverlening & Performance, het Transitieteam en ‘jouw’ afdeling Change & Support.
 
De Volksbank
Onze naam zegt het al: wij zijn een bank van en voor mensen. Met een balanstotaal van € 61 miljard is de Volksbank de vierde retailbank van Nederland. Groot genoeg om door te groeien en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. Door de korte lijnen zit je snel met beslissers aan één tafel. Onze cultuur is lekker down-to-earth. Bij ons kun je jezelf zijn en werk je samen met een diverse club van zo’n 3.000 collega’s aan een omslag in de bankenwereld. Met lef, optimisme en innovatiedrang brengen wij de menselijke maat terug. Dat wil zeggen dat we oprecht de belangen van onze klanten voorop stellen en verantwoorde keuzes maken in onze bedrijfsvoering. Bouw jij mee aan de bank van de toekomst?
Reageer direct
Upload je motivatie en cv via de sollicitatiebutton. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Vragen over de functie? Stel ze aan Miranda Cornelissen, via miranda.cornelissen@sns.nl. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Floor Otten, recruiter, via 06 – 10 98 64 28.